Tüketiciler, Samsung adını kullanarak dolandırıcılık yapan internet sitelerine karşı "Biz mağdur olduk, siz olmayın" uyarısı yapıyor! Sitelerin alan adlarında Samsung'un adını kullanarak güven kazanmaya çalışan dolandırıcılar, cep telefonu yerine çocuk ayakkabısı, parfüm ya da Çin malı telefon gönderiyorlar.
 
Şikayetvar'ın haberine göre: Dolandırıcılar Samsung'un adını kullanarak açtıkları internet sitelerinde vatandaşları kandırmaya çalışıyor. Alan adlarında Samsung'un yer aldığı internet siteleri, çeşitli kampanyalar yaptığını iddia ediyor ve fiyat avantajından yararlandığı düşünen tüketicileri tuzağa düşürüyor. Sipariş veren ve ödemelerini kredi kartıyla yapan tüketiciler, kargodan ürünü teslim aldıktan sonra "bu kadar da olmaz" dedirten görüntülerle karşılaştıklarını ifade ediyor. Bazı firmalar cep telefonu yerine çocuk ayakkabısı, bazıları parfüm, bazıları da Çin malı ürünler gönderiyor. Ödemeyi yapan kullanıcılar ürünlerin değişimi ve para iadesi için bir daha yetkililere ulaşamıyor.
 

Samsung Türkiye Uyarıyor!
 
Alan adlarında markalarını kullanan internet sitelerinin hiçbiriyle alakaları olmadığı belirten yetkililer, "Samsung Türkiye olarak, resmi web sitemizde online satışımız bulunmadığını; www.samsung.com/tr adresi dışında da herhangi bir web sitesinde faaliyetimiz olmadığını belirtmek isteriz. Sizlere E-mail, SMS, web siteleri tanıtımı başta olmak üzere, çeşitli iletişim araçlarıyla iletilen tanıtım ve reklamlarda, Samsung Electronics Türkiye ünvanı ile satış yaptığını iddia eden şahıs ve kurumlara kesinlikle itibar etmemenizi rica ederiz." diyerek tüketicileri uyardı.
 
Sitenin alan adında Samsung olmasından dolayı güvenerek sipariş veren tüketiciler, inanılmaz durumlarla karşı karşıya kalıyor. O şikayetlerden bazıları şöyle: 

"Telefon Yerine Parfüm Gönderdiler"
"Siteden telefon siparişinde bulunduk ve bize parfüm gönderdiler. Arıyoruz ama telefonları hep kapalı."
 
"Destek hattına başkasının numarasını yazmışlar"
 " İnternet sitesinin 0555 000 00 0* numaralarını kullanan ve İzmir/Alsancak üzerinde kendini gösteren firmadan dün internet üzerinden Samsung S4  ekstra şarj batarya kiti siparişi verirken yanlışlıkla şifre girmeden siparişi verdim, tüm bilgileri aldı ve sipariş beklemede gibi bir seçenek çıktı. Bugün o numarayı aradım ve telefonu açan kişi ‘bu benim numaram, biri yazmış numaramı bir bakıyım siteye dedi' konuşmaya tuttu. Ben polisi aramasını söyledim ve kapattım.155'i aradım. Durumu anlattım ‘kredi kartını iptal ettir' dediler bilgilerim adamın elinde olduğunu söyledim. Siteye dikkatli baktım herhangi bir adres belirtmemişler ve canlı destek diyor tıklayınca boş sayfa çıkıyor."
 
"Telefon Sipariş Ettim Ayakkabı Geldi!"
"Bu siteden telefon sipariş etmiştim. Kargoyu teslim aldığımda içinden çocuk ayakkabısı çıktı. Siteyi aradım. Evet biz yanlış göndermişiz dediler. Size telefonu gönderip ayakkabıyı alacağız dediler. Fakat bunu yapmadılar. Sonrada telefonlarına ulaşılmadı"
 
"Çin Malı Telefon Gönderdiler"
"Facebook reklamları üzerinden güvenerek satın aldığım cep telefonu sunulan özelliklerde çıkmamış olup ayrıca piyasadaki en ucuz çin marka cep telefonu kargo aracılığı ile teslim almış bulunmaktayım. Kargo sorumluluğunda olmayan ürünler kontrolünü yapamadan teslim alınıp ödemesi anında satın aldığınız firmaya havale yapılıyor. Firmayı aradığınızda ise sizi oyalayıp duruyor konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat edilmiştir."
 
"Orijinal Olmayan Ürün Gönderdiler!"
"İnternet sitesinde orijinal Genpa garantili diye sattıkları Samsung s4 telefonu aldım. Ve ödemesini kredi kartından taksitli olarak yaptım. Bana Samsung s4 yerine Samsung s3 replika ürün gönderdiler. Bunu değiştireceklerini söylemelerine rağmen tekrar kredi kartından aynı miktarı ödememi ve bu ödemeyi iade edeceklerini söylediler, ama güvenemedim. Sitelerinde 15 gün koşulsuz ve şartsız iade garantisi vermelerine rağmen, ileri tarihte iade edebileceklerini söylemektedirler . Bu da 15 günlük süreyi aşıyor ve dolayısıyla o gün geldiğinde de süreyi aştığımı söyleyerek iade yapmayacaklar."

Editör: Wan Haber