Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçen yıl tüm Türkiye genelinde uygulamaya konulan okullarda süt dağıtımına bu yıl yeniden başlandı. Samsun'da da binlerce öğrenciye süt dağıtımı yapıldı.
İlkadım İlçesi Kazım Orbay İlkokulu'nda yapılan süt dağıtım törenine katılan Samsun Vali Vekili Osman Nuri Çobanoğlu, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun ve okul müdürü Şahin Akın okuldaki öğrencilere süt dağıtımı yaptı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumlarının katılımıyla yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında özel okullar dahil, ana sınıfı ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yapılan dağıtımında Samsun'da toplam 99 bin 808 öğrenciye yapılan süt dağıtımları pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde yapılacak.
Okul sütünün tadına bakan ve sütü çok beğendiğini belirten Samsun Vali Vekili Osman Nuri Çobanoğlu, "Bu programın ilk uygulamasını geçen sene yapmıştık. Gayette başarılı bir program oldu. Bu senede Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Defterdarlığın ortak çabaları ile ilimizde bu projeyi sürdürüyoruz. Yaklaşık 100 bin öğrencimize haftada 3 gün bu sütlerden veriyoruz. Özel okullarda dahil anasınıfı öğrencileri 1, 2, 3 ve 4. sınıflara bu dağıtımı yapıyoruz. Bizim toplumumuzda süt alışkanlığı çok yaygın değil. Çocukları küçük yaşta o alışkanlık noktasına getirebilmemiz için bu yararlı bir proje oldu. Bütün kurumlar bu konuda elinden geldiğince gerek sağlanması, dağıtılması ve dağıtılması konusunda koordineli bir çalışma içersinde. Sütün tadı güzel. Bu sütler piyasadaki sütlerin ötesinde bir kontrol mekanizmasıyla buraya geliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız üretim aşamasından dağıtım aşamasına kadar kontrolünü yapıyor. Bugün biz bu programa pazartesi günü başlayacaktık ama bugün başlamak durumunda kaldık. Çünkü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan onay gelmeden dağıtımını yapmadığımız içindir. Geçen sene ilk başlangıcın oluşturduğu sıkıntılar vardı. Ama bu sene bunların hiçbirinin olmayacağını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz" dedi.
Velilerin süt izin formunun doldurması gerektiğinin altını çizen Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz de süt paketlerinin sağlıklı olup olmadığını kontrol etsinler. Yani süt paketleri yırtık olmasın, delik olmasın, sızdırmış olmasın, tarihi geçmiş olmasın. Zaten okul süt komisyonları bunları kontrol edecekler" diye konuştu.
Sınıflarında sütlerini içen minikler ise dağıtılan sütleri çok beğendiklerini söylediler.
(GKH-SLH-Y)

13.02.2013 12:17:42 TSI

Editör: Wan Haber