Eviniz sizin kimliğinizdir. Kim olduğunuz, zevkleriniz ve hayatınız hakkında, evinize gelen konuklara fikirler verir. Zevkiniz ve kimliğiniz hakkında misafirlerinize en doğru bilgiyi ise salon verecektir. Modern ya da klasik tarzda dekore edilmiş bir salon, uyumlu mobilyalar, konforlu bir ortam ve zevkle seçilmiş aksesuarlar ile zevkinizi ortaya koyun. Bütün bunları yaparken rahat bir ortam yaratma gereğini de gözden uzak tutmayın. Zira orada sürekli zaman geçireceğimiz için rahatlık ön planda olmalıdır.

 

Salon dekorasyonuna karar vermeden önce modern mi yoksa klasik bir tarz mı benimseyeceğinize karar vermelisiniz. Köşe koltuklar son yıllarda oldukça revaçta. Modern bir dekorasyon yaratacaksanız TV ünitesi gibi yerden tasarruf etmenizi sağlayacak aksesuarlardan yararlanabilirsiniz. TV üniteleri hem daha az yer kaplıyor hem de gerekten de sade bir şıklık ortaya çıkartıyor. Salonda kullanılacak kanepe modelleri üzerinde önemle durulması konulardan biridir. Doğru modelleri seçmek için salonun büyüklüğünü göz önünde bulundurmalısınız.

 

Perde ve halılarınızın, koltuk ve mobilyalarınızla uyumlu olmasına özen gösterin. Renkler aynı olmasa da, siyah ve beyaz, mor ve lila, pudra ve beyaz gibi uyumları da yakalayabilirsiniz.

 

Dekorasyonda aydınlık ve ferah bir görünüm insanın ruh halini de olumlu etkiler. Küçük bir salona sahipseniz, salon dekorasyonu açık renklerle oluşturulmalı, ayna kullanarak ortama derinlik verilmelidir. Aydınlık salon dekorasyonu için yapabileceğiniz şeylerden biri beyaz veya krem renkli mobilyalara ağırlık vermek. Oturma grubu seçerken kumaşın kolayca temizlenebilir nitelikte olmasına dikkat ederek açık renkli mobilyaların kolay kirlenme özelliğiyle baş edebilirsiniz.

 

Ferah görünümlü bir salon için tek alternatifiniz beyaz koltuk takımı kullanmak değil tabii ki. Salonunuza yeşil bir köşe takımı yerleştirip sağa sola birkaç turuncu renkli aksesuar yerleştirerek son derecede iç açıcı bir görünüm elde edebilirsiniz. Krem rengi düz bir kanepeyi iki tane krem zemin üzerine çiçek desenli koltukla beraber kullanarak da aydınlık salon dekorasyonu yapabilirsiniz.

 

Günümüzde bohem tarz salon dekorasyonu da en fazla tercih edilen stillerden biri olmuş durumda. Bohem tarz dekorasyonda en çok dikkat çeken çok fazla objenin kullanılması ve farklı etnik desenlerdir. Bohem tarz dekorasyonda farklı etnik ürünler, farklı dönemlere ait değişik malzemeler bir arada kullanılabilir. Bu tarz dekorasyonda rahatlık ön planda tutulmaktadır. Kendi zevkini ve ilgi alanlarını yansıtan bir dekorasyon isteyenler için çok uygundur. Bu dekorasyon tarzında parlak renkler, etnik desenler, çağdaş mobilyalar veya vintage mobilyalar bir arada kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken çok fazla desen ve obje olan dekorasyonda çok kolay karışıklık olabileceğidir. Bohem tarz dekorasyonun en güzel taraflarından biri de tek bir tarzla yetinmek zorunda olmamaktır. Dekorasyonda modern, rustik veya romantik tarzda aksesuar ve mobilyalar uyumlu bir şekilde bir arada kullanılabilir.

 

Öncelikle salonda ne yapacağınıza karar vermelisiniz. Büyük bir ihtişam mı istiyorsunuz yoksa spor şıklık mı? Buna karar verilmediği zaman karmaşalar ortaya çıkacak, yapmak istediğiniz tarz oluşmayacaktır.

http://www.hangimobilya.com/

Editör: Wan Haber