Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Sinop'ta engellilere yönelik bir derneğe yapılan operasyonla ilgili, "Hukuka intikal etmiş bir dosya elbet sonuçlanacak, hakkında suç isnat edilen kişi eğer bu kanıtlanırsa hak ettiği cezayı alacaktır. Yönetim kurulu feshedilmiştir" dedi.
Geçtiğimiz günlerde polis tarafından engellilere ait bir derneğe yönelik gerçekleştirilen operasyonun ardından Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz Sinop'a gelerek dernek binasında basın açıklaması yaptı. Boyraz burada yaptığı açıklamada, ulusal bazda kamuoyuna yansıyan olayın kendilerini son derece rahatsız ettiğini söyledi. "Bir suç unsuru varsa toplumu zedeleyen kurumumuzu zedeleyen bir şey varsa bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz ve suçlular mutlaka cezalarını çekecek" diyen Şükrü Boyraz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Sinop'taki bazı gazetelerde derneğimiz hakkında yer alan haberler bizleri derinden üzmüştür. 50 yılı aşkın bir geçmişi olan, Türkiye'nin en büyük engelli örgütü olan, en eski kamuya yararlı dernekler arasında yer alan Türkiye Sakatlar Derneği hakkında en küçük ima bile bizler açısından büyük bir sorundur. Bu nedenle, ağır kış koşullarına rağmen hızla olayı yerinde inceleme kararı verdik ve hemen Sinop'a geldik. Konuyu tüm yönleriyle değerlendirecek, yasanın, tüzüğümüzün verdiği tüm yetkiler kullanılarak gerekli işlemler hızla yapılacaktır. Bundan tüm üyelerimiz gibi Sinopluların da emin olmasını isteriz."
Türkiye Sakatlar Derneği'nin kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu hatırlatan Boyraz, "Bünyesinde hukukun dışında hiç bir eylem ve söyleme izin verilmez, verilmemiştir. Hukuka intikal etmiş bir dosya elbet sonuçlanacak, hakkında suç isnat edilen kişi eğer bu kanıtlanırsa hak ettiği cezayı alacaktır. Şubemizin yönetim kurulu, denetim kurulu üyeleri, üyelerimiz şaşkınlık içindedir. İnfial halindedir. Ne yazık ki olan olmuştur. Bu saatten sonra el birliği ile yaralarımızı sarmak için tüm Sinoplulardan destek bekliyoruz. Derneğimiz 1960 yılından bu yana, engellilerin başkalarına muhtaç olmadan, herkes kadar eşit yurttaşlar olarak yaşamaları için mücadele vermektedir. Bizler bilerek veya bilmeyerek ayrımcılık girişimleri karşısında inançla, kararlılıkla yolumuza devam ettik, etmeye devam edeceğiz. Her kurumda, örgütte olduğu gibi bizler arasında da yanlışlar yapanlar çıkabilir. Yanlış yapanı uyarmak, doğru yolda yürümesine yardım etmek ama yanlışta ısrar edenle de yollarımızı ayırmasını bilecek kadar deneyim ve birikim sahibiyiz. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, kişilerin yanlışları, hataları nedeniyle kurumları suçlamanın yanlış olduğunu, yasalarımızdaki düzenlemelerin de bu yanlışlıktan arındırılmasını söylemişti. Bizler de siz değerli Sinoplulara aynı çağrıyı yapıyoruz, bir kişinin üstelik henüz kanıtlanmamış bir yanlışı nedeniyle on binlerce engelli üyesi olan köklü bir kuruluşu karalamayın, karalanmasına izin vermeyin" diye konuştu. Şükrü Boyraz, yönetim kurulunun feshedildiğini belirterek, yeni yönetimin belirleneceği tarihe kadar 3 kişilik müteşebbis heyetin görev yapacağını sözlerine ekledi.
Bu arada dernekte bulunan esrar maddesi ile cinsel içerikli hap ve alkol damıtma düzeneğinin sahibi olduğu iddia edilen derneğin görevden alınan başkanı Tığcan Gör, kendini savundu. Bir süre önce derneğin kapı kilitlerinin çalındığını ve kendine komplo kurulduğunu ileri süren Gör, cinsel içerikli hapları üşüyen ayaklarını ısıtmak için kullandığını söyledi. Tığcan Gör, ayrıca alkol damıtma düzeneğini de deney amaçlı hazırladığını iddia etti.
(SER-MAY-AŞ-Y)

13.01.2013 16:30:03 TSI

Editör: Wan Haber