Gaziantep'te faaliyet gösteren bir firma tarafından araştırma ve geliştirme (AR-GE) çalışmaları sonucu geliştirilen yeni bir teknikle, üreticilerin hem markası korunacak hem de sahtecilik ortadan kalkacak.
Müşterilerden gelen talepler ve uzun süren AR-GE ve yeni, değişik bir şey yapma çalışmaları sonucu, Gaziantep'te yerleşik faaliyet gösteren Kursan Plastik Anonim Şirketi tarafından geliştirilen teknikle, çuvallara etiket uygulaması geliştirildi. Uygulanacak olan hologram (Holosack) etiketle hem marka korunacak hem de sahteciliğin önüne geçilecek.
Kursan Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mesut İşsever, geliştirilen teknikle çuvallara hologram ve isteğe göre benzeri etiket uygulayarak ambalajda orijinalliği, Türkiye'nin de dünyanın da beğenisine sunduklarını ifade etti.
Ürünü pazarlayan ve tanıtan önemli unsurlardan birinin, ambalajının çekiciliği olduğunu belirten Mesut İşsever, "Kötü niyetli, merdiven altı atölyelerde yapılamayacak teknikte geliştirilmiş olan bu ambalaj sizi, markanızı ve ürününüzü para kadar değerli kılmak ve orijinal olduğunu bir kez daha kanıtlayarak tescillemek için düşünüldü" dedi.
Marka ismiyle sahtecilik yapılarak, kaçak gelen ürünlerin kendi ürününüzmüş gibi markanız adıyla satılıp, kendinizle rekabet ortamı oluşmasına artık imkan verilmeyeceğinin altını çizen İşsever, "Kömürde düşük kalorili ürünlerin markanızla yüksek kalorili gibi satışına son verilecek bu çalışmayı, artık Türkiye ve dünyaya sunmaktan gurur duymaktayız" diye konuştu.

KAYIT DIŞILIĞA SON
İşsever, ülkenin adeta kanayan yarası olan kayıt dışıyla mücadelede de etkin rol oynayacak olan ürünün, Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilebilecek tüm sektörlerde, fatura karşılığı satılan çuvalların, sektörün toplam satışının kontrol altına alınmasını da sağlayabileceğini söyledi. Şeker sektöründe ise artık ihraç kayıtlı şekerin de bu uygulamayla kayıt altına alınabileceğine değinen İşsever, ihraç kayıtlı şekerin iç piyasada satışının da önüne geçilebileceğini kaydetti. Mesut İşsever, "Hologram şeridin renklerinde de değişiklik yapılarak, uygulama ile iç piyasaya beyaz şerit, ihraç kayıtlıya da sarı şerit uygulaması yapılabilir" şeklinde konuştu.
Mesut İşsever, Kursan Plastik A.Ş. tarafından AR-GE ve inovasyon çalışmaları sonucu geliştirilen hologram (Holosack) etiketin patentinin ve marka tescilinin de, Kursan Plastik Anonim Şirketi adına alındığını bildirdi.
(BB-SO-Y)

12.02.2013 12:48:11 TSI

Editör: Wan Haber