Şemdinli ilçesine yaklaşık 60 kilometre mesafede yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Konur, Uğuraçan ve Yeşilbağ köyleri için 4 yıl önce tam donanımlı bir sağlık ocağı yapıldı. Lojman olduğu halde yapıldığı günden beri hiçbir doktorun uğramadığı sağlık ocağının önünde toplanan köy sakinleri, duruma tepki gösterdi.

Konur Köyü Muhtarı Cevher Çalışkan, 4 sene önce köylerinde yapılan sağlık ocağına doktor verilmesi için bütün mercilere başvurduklarını ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını ifade ederek, "Buraya bir sağlık ocağı yapılmış ama doktor yok. Yazıktır. Eğer yapılmasaydı bugün doktor, hemşire veya ebe beklemezdik ama sonuçta yapılmış. Neyi bekliyorlar? Sağlık ocağımıza doktor verilmesi için kaymakamlığa, valiliğe, sağlık müdürlüğüne, Başbakana, Cumhurbaşkanına ve Sağlık Bakanlığına dilekçeyle müracaat ettik. Burada kalıcı bir ekip, bir aile hekimi, bir ebe, bir hemşire ve bir ambulans istedim. Gördüğünüz gibi ne kadar güzel bir sağlık ocağı yapılmış, diyeceğimiz yok ama bir an önce bir doktor verilmesini istiyoruz. 5 bine yakın nüfusumuz var. Acil hastalarımızı bazen Aktütün'deki askeri tabura götürüyoruz" diye konuştu.

"BİR AĞRI KESİCİ İÇİN ŞEMDİNLİ'YE GİDİYORUZ"
Fehmi Seven isimli vatandaş ise, "Bizim sağlık ocağımız var ama bir doktorumuz, hemşiremiz, ambulansımız yok. Köylüler hastalandığı zaman bir ağrı kesici için bile buradan Şemdinli’ye gidiyor. Kimisinin imkanları yok, parası yok. Köyde çok hasta var. Biz köyümüze doktor, hemşire ve bir ambulans istiyoruz. Kışın bazen 1 ay boyunca yollarımız kapanabiliyor. Kimse bizim sıkıntılarımızı bilmiyor, kimse bize inanmıyor. Biz de Türk vatandaşıyız. Biz de insanca yaşamak istiyoruz. Herkes halimizi görsün. Çok mağdur olanlar oluyor. 10 gün yataktan kalkamayanlar oluyor" dedi.

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise köydeki sağlık ocağında bir hemşirenin görev aldığını savunarak, aile hekimleri tercih yapmadığı için köye doktor verilemediğini belirtti.

Editör: Wan Haber