Koronavirüs salgınından dolayı ülke genelinde belli başlı kısıtlamalar getirildi. Bu kısıtlamalardan bir tanede 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Şimdi en çok merak edilen bu kısıtlamaların ne zaman sona ereceği. Peki Yasaklar ne zaman kalkacak?

Son dakika... Kısıtlamalar hangi illerde kalkacak? Türkiye'de günlük koronavirüs tablosuna göre vaka sayısı, hasta sayısı ve vefat sayısında düşüş görülüyor. Vakaların belirli sayının altına düşmesi ile birlikte kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağı açıklanmıştı. Şimdi ise 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için uygulanan sokak kısıtlamalarının biteceği tarih araştırılıyor. Peki, kısıtlamalar hangi illerde kalkacak? 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İşte son gelişmeler...

KISITLAMALAR HANGİ İLLERDE KALKACAK?

Koronavirüs salgınıyla mücadele hız kesmeden devam ediyor. Alınan tedbirler, vaka sayısında düşüşte büyük rol oynadı. Vakalardaki düşüş ile birlikte kısıtlamaların hangi tarihte biteceği araştırılmaya başlandı. İlerleyen günlerde gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'nda yeni kararlar alınacak. Sağlık Bakanlığı yetkilileri kısıtlamaların il bazında kademeli olarak kaldırılacağını bildirdi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre, kısıtlamalar koronavirüs testlerinde pozitiflik oranının yüzde 1'in altına düştüğü illerde kalkacak. Ancak şu an hangi illerde kısıtlamaların kalkacağı açıklanmadı.

65 YAŞ ÜSTÜ 20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?Hemen şunu belirtelim ki, normalleşme sürecine geçiş takvimi henüz belli olmadı. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların uzun zamandır merakla beklediği saat sınırlamasının kalkması atılan ilk adımlar arasında yer alıyor. Salgının seyrine göre alınacak yeni tedbir kararlarında bu yaş gruplarına uygulanan sokağa çıkma sınırlamasının kalkması bekleniyor.

Editör: Wan Haber