Koronavirüste artan vaka sayıları sonrasında Bilim Kurulu bugün saat 17.00’de toplanmıştı. Yeni yasakların gelmesi gündemdeydi. Özellike hafta sonları sokağa çıkma yasağının yeniden uygulamaya konulacağı konuşuluyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın toplantı sonrası basın açıklaması yapıyor:

Uzun bir süredir koronavirüs aramızda zaman zaman duyarsız hale geliyoruz. Birinci dalganın ikinci pikini yaşıyoruz. Hastaların ve yitirdiğimiz canları sayısı tüm dünyada olduğu gibi artıyor. Tedbirlerle özlemlerimizin sentezini yapabilmeliydik. Tatil yerlerinde, çarşı-pazarlarda tedbirlere ne kadar uyulduğunu içimiz acıyarak görüyoruz.

29 bin 865 sağlık çalışanına virüs bulaştı
Ülke genelinde farklılıklar olsa da hastanelerimizin yükü artıyor. Sağlık çalışanlarımız bütün mesailerini bulaştırıcı hastalarla geçirmektedir. Başka insanlar için. 29 bin 865 çalışanımıza virüs bulaştı, 52 sağlık çalışanımız hayatını kaybetti.

En fazla artış Ankara'da
İstanbul, Trakya ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış yok. Ülke genelinde durum kontrol altında. Orta Anadolu, Güneydoğu Anadolu’da artış var. Ankara, Mardin, Şanlıurfa da ciddi artış var. Virüs gücünü kaybetmedi. Özellikle ağır hasta sayımızı azaltmamız gerekiyor.

Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Sağlık Bakanı Koca, ''Ankara'da İstanbul'dan 2 kat vaka var. Birtakım tedbirler alınmaya başlandı. Mesai düzenlemesi başladı. Ankara'da bu daha yoğun bir şekilde gündeme alındı. Pandemi kurulu bununla ilgili karar aldı. Şuan sokağa çıkma yasağı gündemimizde yok. Tedbirlere uyum noktasında çalışmalar yapmalıyız.'' dedi. 

Editör: Wan Haber