(ilandır)

NEDEN ALKOLSÜZ BİR ÜRÜN?

  1. Kimyasal yapısından dolayı alkol içerikli ürünlerin taşınması, saklanması ve etiketlenmesi ciddiyetle yapılmalı ve bu da ciddi bir maliyet oluşturur
  2. Alkol ve alkol içerikli ürünler ciddi kazalara ve hatta yangınlara sebebiyet verebilirler. Amerikada FDA (Sağlık Organizasyonu) kuruluşuna her yıl 70.000 alkol sebepli kaza rapor edilmektedir.
  3. Alkol iyi bir kimyasal çözücüdür ve dezenfeksiyon işlemi sırasında derinin yüzeyindeki yağsı tabakayı da çözer. Cilt yüzeyindeki bu önemli katman cildin dış etkenlere karşı korunması için de çok önemlidir. Cildin bu yağsı tabakası yani seramid tabakası çözündüğünde ciltte bazı anomaliler ortaya çıkar
  4. Bu anomaliler, egzama, dermatit, sedef hastalığı olarak kendini gösterir. Bu katman alkol tabanlı ürünlerin kullanımı ile zarar gördüğünde uzun süreli tedavi gerekir.
  5. Cildimiz bağışıklık sisteminin bir parçası olarak görev gördüğü için cildin bu şekilde hasar görmesi engellenmelidir.
  6. Yüksek oranda alkol içerikli ürünlerin kullanımı aynı zamanda birçok kişide alerji gelişimine de sebep olur.
  7. Alkol içerikli ürünlerle hijyen sağlanırken yüzeyin iyi bir şekilde hijyen hale getirilememesi ile birlikte canlı kalan mikroorganizmalarda direnç gelişir ve sonraki süreçte alkolden etkilenmez bir hale dönüşürler.
  8. Alkol bazlı hijyen ürünleri dokunmatik ve benzeri ekranlara zarar verir ve dokunmatik özelliğinde yıpranmalara sebep olurlar.

NEDEN HİPOKLORÖZ ASİT ?

Fransız bir kimyacı olan Antoine Jerome Balard tarafından ilk keşfinden beri Hipokloröz asit dezenfektan olarak 1834 yılından beri kullanılmaktadır. 1. Dünya savaşı sırasında askerlerin yaralarının dezenfekte edilmesinde de kullanılmıştır.

Hipokloröz asit yumuşak ve iritasyona sebep olmayacak bir yapıya sahiptir. Hipokloröz asit doğal ve mikroorganizmalara karşı en etkili etken maddedir.

Vücudumuz, hastalık sebepli patojenler tarafından saldırıya uğradığında beyaz kan hücreleri tarafından vücudumuzda HİPOKLORÖZ ASİT üretilir. Bu etken madde kanserojenik değildir ve cild, göz ve akciğer gibi organlarda herhangi bir zarara sebebiyet vermez. Hipokloröz asit gıda hijyeninde de güvenle kullanılabilir ve herhangi bir yangın benzeri tehlikeye sebebiyet vermez. Bu yüzden mutfaklarda da güvenli bir hijyen ürünü olarak kullanılabilir.

ÜRÜNÜMÜZDEKİ ETKEN MADDE NASIL HİJYEN SAĞLAR?

Hipokloröz asit hastalık yapıcı patojenlerin hücrelerini nekroz veya apoptoz üzerinden yok eder. Bunu yaparken hastalık türüne ait proteinlerde oksitlenme ve klorlanma yolaklarını kullanır. Hipokloröz asit, hem FDA (Amerika Gıda ve İlaç Kayıt kurumu) hem de EPA (Amerika Çevre Koruma Kurumu) tarafından SARS-CoV-2 (KOVİT-19) mücadelesi için önerilmiştir.

ÜRÜNÜMÜZE NEDEN KOZMETİK BİR KOKU EKLENMEDİ?

Hijyen sağlayacak ürünlerde koku kullanılması, kullanılan ürünün etken maddesi ile ilgili yanılgılara sebep olacağı gibi bazı durumlarda etken maddenin dezenfektan veya hijyen özelliğini etkileyebilir. Hijyen ürünlerinde önemli olan ürünün kokusu değil dezenfeksiyon etkisidir. Kokulu ürünler birçok kullanıcıda alerjiye de sebep olmaktadır.

Bu yüzden hem kullanıcıların sağlığı hem de çevreye daha az atık olması açısından ürünümüzü geliştirirken herhangi bir katkı kullanmamaya özen gösterdik. Ürünümüzün doğal kokusu mayhoş bir koku olup kullanılan yüzeylerde hijyen sağlayıcı olduğunu desteklemektedir.

ÜRÜNÜMÜZÜN GELİŞME SÜRECİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB-Van Müdürlüğü tarafından Ar-Ge İnovasyon Projesi kapsamında VAN-Teknokent’deki araştırma laboratuvarımızda geliştirdiğimiz DOĞAL ETKEN MADDE-DOĞAL ÜRÜN formülasyonu sayesinde etkili bir hijyen ürünü ortaya çıkartılmıştır. Ürün formülasyonu sayesinde cildinizde iyi derecede bir hijyen sağlamış olursunuz. Bunun yanında cildiniz alkol bazlı ürünler gibi tahriş olmaz, aksine cildin yağ-nem oranını dengede tutma ve cildi nemlendirme özelliğine sahiptir. Formülasyonumuzdaki bu etkiler sayesinde ürün ilk olma özelliğine sahip olup kullandığımız formülasyon için patent başvurusu aşamasına gelinmiştir. Alkol bazlı ürünler gibi tahriş ve cilt tabakasında hasara sebep olmadığı için sık kullanıma uygundur.

Not: BAYİLİKLER VERİLECEKTİR.

İletişim İçin Lütfen:
0 (533) 440 32 75
0 (532) 367 75 79

Editör: Wan Haber