Üç ayların ikincisi olan Şaban ayında neler yapılır sorusu, Müslümanlar tarafından arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Bir Hadise göre Şaban ayı, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellemin, Ramazan'da ümmetimin ayıdır. Şeklinde geçmektedir. Bu sebeple bu aylarda ibadet etmek oldukça önemlidir.

Peki Şaban ayının önemi nedir? Şaban ayı ibadetleri nelerdir? işte tüm Bu soruların cevapları ve daha fazlası haberimizde...

Mübarek üç aylardan ikincisi olan Şaban ayının başlayacağı tarih, İslam dünyası aracılığı ile merak edilen ve araştırılan konular arasındaki yerini alıyor. İslam değeri açısından en önemli zaman dilimlerinden olan üç ayların başlangıç ayı olan Recep ayı artık sona eriyor, 2021 yılı Şaban ayı, Diyanet İşleri Başkanlığının dini günler takvimine göre 14 Mart pazar günü başladı. Müslüman Dünyası açısından mübarek cümlelerden biri olan Şaban ayı içerisinde ibadet etmek oldukça önemlidir.

Şaban Ayı Nedir?

Lügatte 'gruplara ayrılmak, dağılmak'  şeklindeki Şa’b ve kökünden türemiş olan Şaban kameri istemesinin Recep den sonra, Ramazan'dan ise önce gelen 8 ayının ismidir. Ve dini gelenekleri çok önemli bir yeri bulunan üç ayların ikincisidir. Bu ayın İslam'dan önce Arabı baide (ad ve) döneminde,

Şaban Ayının Anlamı Ve Önemi Nedir?

Hazreti Muhammed, diğer aylara göre bu ay da daha çok ibadet ve taatte bulunurdu., Şaban benim ayımdır şekilde hadisi Şerifi bulunan Hz Muhammed'in, Şaban, günahları temizleyendir şeklinde hadisi de vardır. Recep ayı geldiği zaman 'Allah’ı, recebe ve Şaban ayını bize mübarek ve bereketli kıl' şeklinde buyurdu. Böyle bir dua ve niyaz larında ayların kutsiyetini dile getirmişlerdir. Peygamberimizin Şaban ayına göstermiş olduğu bu hükümetin bir nedeni de devamında gelecek olan Kur'an ayı olan ramazandan dolayı idi. Hz Enes'in rivayet ettiği ayete göre, Peygamberimizden Dualar ederler; Ya Resulallah! Ramazan'dan başka en faziletli oruç ayı hangi aydır? Şeklinde kendisine yöneltilen soruya cevaben; Ramazan'ı tanzim için ( Ramazan hürmetine) Şaban da tutulan oruç durur. Şeklinde cevap vermiştir.

Editör: Wan Haber