Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyet'inde üniversite okurken tanışan Edirneli Yiğit Gedikoğlu ile Rus Irina Sukhanova hayatını birleştirdi. Çift, Edirne'de yapılan düğünle dünya evine girerken düğüne katılmayan Rus Sukhanova'nın ailesi düğünü internet üzerinden canlı olarak takip etti.
Üniversite eğitimi aldıkları Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyet'inde tanışan 23 yaşındaki Yiğit Gedikoğlu ile aynı yaştaki Irina Sukhanova, mezun olduktan sonra hayatlarını birleştirme kararı aldı. Edirne'de bir düğün salonunda dünya evine giren çiftin düğünü tamamen Türk gelenek ve göreneklerine göre yapıldı.
Nikâh memuru, nikâhı kıydıktan sonra aile cüzdanını geline verirken Rus gelinden damadın ayağına basmasını istedi. Tercüman aracılığıyla söylenenleri bir bir yerine getiren Rus Irina Sukhanova daha sonra bu mutlu anını, düğüne katılamayan Rusya'daki ailesine internet üzerinden canlı olarak izletti. Nikâh merasiminin tamamlanmasının ardından gelin ve damat kamera karşısına geçerek Irina'nın Rusya'daki ailesiyle bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası açıklama yapan damat Yiğit Gedikoğlu, mesafenin uzaklığı nedeniyle eşinin ailesinin düğüne katılamadığını belirtti.
Kendisinin Kamu Yönetimi eşinin ise İşletme okuduğunu kaydeden Gedikoğlu bu yaz aileleriyle birlikte Kıbrıs'a gideceklerini kaydetti.
(ORA-ÖK-Y)

21.01.2013 14:44:32 TSI

Editör: Wan Haber