Reyhanlı bir yandan enkaz kaldırırken diğer yandan kayıplarını arıyor. Kayıp yakınları hastane kapılarına asılan listelerin önünde sabahlıyor. Bulunanın adı çıkartılıyor.

Diğerleri için bekleyiş devam ediyor. Ayşegül’ün annesi Birsen Kırar “Ölü ya da diri kızımı bulun” diye sesleniyor.

Akşam'dan Levent Albayrak'ın haberine göre Hatay’ın   Reyhanlı   İlçesi’ne düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 51 oldu. Yaralıların tedavisi çeşitli hastanelerde devam ediyor. Kayıp sayısı ise günden güne artıyor. Hastanelerin kapısına kayıpların isimlerinin bulunduğu listeler asıldı. Bulunan olursa listeden adı düşülüyor.

"150520130135155139810.jpg"

PASTA ALACAKTI

Kayıplardan biri de 25 yaşındaki Ayşegül Kırar... Bir avukatlık bürosunda sekreter olarak çalışıyordu. Anneler Günü nedeniyle pasta almak için dışarı çıkmıştı. Patlamanın ardından kendisinden haber alınamadı. Annesi Birsen Kırar kızının, “Sabah biraz dolaşıp geleceğim” dedikten sonra evden ayrıldığını belirterek yetkililere seslendi: “Evden ayrıldıktan 2 saat sonra kulakları sağır eden arka arkaya iki patlama sesi duydum. Aklıma ilk olarak Ayşegül aklıma geldi. Evden fırladım olay yerine gittiğimde her yer can pazarıydı. Kızım hakkında hiçbir ipucu ya da bilgi alamıyorum. Kızımın çantasının yarısını bana gösterdiler. Yanmış haldeydi. Kızımın öldüğüne inanmak istemiyorum. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın ölü ya da diri birileri bana kızımın nerede olduğunu söylesin.”

OĞLUNU GÖREMEDİ

PTT binası önünden motosikletiyle işe giderken patlamada yaşamını yitiren inşaat ustası 24 yaşındaki Mustafa Ayaz’ın eşi 23 yaşındaki Emine Ayaz, önceki gün bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Yeni doğan erkek çocuğuna, ölen babasının adı verildi. Mustafa bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu bildiren yakınları, “Kendisi göremedi ama adı oğluna verildi” dedi.

*İnternetHaber

Editör: Wan Haber