Peki koronavirüsü vaka sayısındaki düşüşün sonrasında bilim kurulu, kısıtlamaların sona ermesi yönünde bir tavsiye kararı verdi mi?

 Restoranlar ve Kafeler açılacak mı? işte tüm Bu soruların cevapları ve çok daha fazlası bu makalede sizleri bekliyor...

Covid-19 önlemleri bağlamada sokağa çıkma kısıtlaması, market çalışma saatleri düzenlemesi ile restoran ve kafelerin oturarak hizmete kapatılması gibi önlemler uygulanmıştı. Koronavirüsü hasta vaka sayılarındaki meydana gelen düşüşün sonrasında vatandaşlar, restoranlar ve kafelerin ne zaman açılacağı ile ilgili soruları sormaya başladılar. Hatta 15-16 Ocak tarihinde kafe ve restoranların açılacağı ile ilgili söylentiler dahi oldu. Peki bu haberler doğru mudur?

Kafeler Ne Zaman Açılacak?

Kasım ayından itibaren yüksek Corona vaka artışı nedeni ile yalnızca paket servis yapmak üzere geçici süreliğine kapatılan kafelerin tekrar açılacağı tarihe ilişkin bakanlıktan açıklama gelmedi.

Son zamanlarda 15 Ocak tarihinde cafe-restaurant, lokantaların normal faaliyetlerine başlayacağı haberleri ortaya atıldı.

İçişleri Bakanlığının duyurmuş olduğu kısıtlamalar devam ediyor ve söz konusu sosyal alanların Ocak ayında açılmasına yönelik yeni bir karar alınmış değil. Genelgeye göre pastane lokanta, restoran, kafeterya gibi yeme içme alanları 10:00 ile 20:00 saatleri arasında yalnızca paket servis ya da gel al hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Editör: Wan Haber