TUNCELİ - Gazeteci yazar Harun Tokak, "Gerçekten Allah'a binlerce hamd etmemiz gereken günlerdeyiz. Sadece Tunceli'de değil Anadolu'da hatta Avrupa'nın, dünyanın pek çok ülkelerinde canlar buluşuyor, konuşuyor, kucaklaşıyor." dedi.

Tunceli Üniversitesi tarafından İl Kültür Merkezi'nde "Ortak Hüzün Kerbela" isimli konferans düzenlendi. Konferansta söz alan Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, "Tüm İslam aleminin ortak matem günü, bu matemi bir fırsata dönüştürüp acıyı bal eylemeliyiz." dedi.

Anadolu'da birlikte yaşama kültürünün sağlanması gerektiğini belirten Rektör Boztuğ, "Anadolu'da acıyı bal eyleme denilir, bir daha insanoğlu böylesi zalimliklerle, zulümlerle karşılaşmasın diye birlikte yaşama kültürümüzü ortak yaşama bilincimizi geliştirmeye vesile olmak için kullanalım diyorum, hem Muharrem matem orucumuzu hem Ramazan ayını hem milli bayramlarımızı, dini bayramlarımızı birlikte yaşamak için ortak yaşamı geliştirmek adına kullanalım." şeklinde konuştu.

Boztuğ'un konuşmasının ardından Gazeteci-Yazar Harun Tokak söz aldı. Harun Tokak, "Gerçekten Allah'a binlerce hamd etmemiz gereken günlerdeyiz. Sadece Tunceli'de değil Anadolu'da hatta Avrupa'nın, dünyanın pek çok ülkelerinde canlar buluşuyor, konuşuyor, kucaklaşıyor. Hakikaten rüyalarımızda bile zor göreceğimiz günler görüyoruz. Rabbim, inşallah bu kardeşliği, bu birlikteliğimizi kıyamete kadar devam ettirir." diye konuştu.

Yazar Tokak'a, konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ tarafından plaket takdim edilmesiyle konferans sona erdi.





CİHAN

Editör: Wan Haber