Seyhan ilçesinin Onur Mahallesi'nde oturan emekli belediye işçisi Mehmet (58) ve eşi Döne Canbolat (50), 1 Mart 2001'de evlerinin avlusunda boğazları bıçakla kesilerek öldürüldü. Evde bulunan 5 bin lira değerindeki altınları ve para çalındı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nde kurulan özel ekip, cinayeti çözmek için dosyayı tozlu raftan indirdi. Bir görgü tanığı olay günü mahallede gördüğü bir kişinin eşkalini verdi. Polis, şüphelinin robot resmini çizdi.

Harekete geçen polisler, olay günü mahallede görülen ve eşkali verilen kişinin robot resminden M.B olduğunu belirledi. Gözaltına alınan M.B'nin parmak izi alındı. O tarihte evdeki buzdolabı ve camekan camın yüzeyindeki parmak izi ile karşılaştırıldı. Parmak izlerinin uyuştuğu görülünce 13 yıl önceki karı kocanın öldürülme olayı çözülmüş oldu. O mahalleye gitmediğini ve ölenleri tanımadığını söyleyen oto tamircisi M.B tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı, robot resminden yakalanan katil zanlısıyla ilgili soruşturmasını tamamladı. Katil zanlısı M.B hakkında, 'Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek, yakalanmamak için öldürme ve yağma' suçundan Adana 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. M.B'nin 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 30 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan katil zanlısı M.B'nin suçlamayı kabul etmediği ve polisteki ifadesinde, "Ben o eve hiç gitmedim. Parmak izim o evde ne geziyor?" diyerek evdeki parmak izini açıklayamadığı belirtildi.

 
Editör: Wan Haber