Müslüman alemi Regaib Kandili'ni büyük bir heyecanla bekliyor. Regaib Kandili 2020 yılının ilk kandili olacak.Üç aylar 2020 yılında 25 Şubat'ta başlayacak.Recep ayı içerisinde idrak edilecek Regaip Kandili'nin hangi güne denk geleceği ise merak ediliyor.

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN 2020?

Regaip Kandili ise 27 Şubat'ta idrak edilecek. Regaip kandili aynı zamanda Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç ayların başlangıcını da simgeliyor.

KANDİL TARİHLERİ

27 Şubat 2020 Perşembe - Regaip Kandili

21 Mart 2020 Cumartesi - Miraç Kandili

07 Nisan 2020 Salı - Berat Kandili

19 Mayıs 2020 Salı - Kadir Gecesi

28 Ekim 2020 Çarşamba - Mevlid Kandili

REGAİP KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

Regaib kelime manası olarak pek çok ihsan demektir. Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Perşembeyi Cumaya bağlayan geceye denk gelir. Cuma gecesine denk gelmesi sebebiyle de bu Regaib kandili önemli ve özeldir. Profesör Doktor Nihat Hatipoğlu Regaip Kandilinin önemini şu şekilde anlattı. "Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir. SUPERHABER TV

Editör: Wan Haber