İçişleri Bakanlığı tüm illere gönderdiği özel bir genelge ile Ramazan çadırlarının kurulmayacağını, fırınların yoğunluğa müsamaha göstermemesi için 2 saat önceden ekmek satışlarının durdurulacağını hükmetti.

İçişleri Bakanlığınca Van ve tüm illerin valiliğine, ramazanda alınacak tedbirlerle ilgili özel bir genelge gönderildi. Gönderilen genelge ile Ramazan çadırlarının kurulmayacağını, fırınların yoğunluğa müsamaha göstermemesi için 2 saat önceden ekmek satışlarının durdurulacağını belirtti.

Ramazan Çadırlarına izin yok

Genelgeye göre, ramazan aylarında büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere tüm ilçe ve belde belediyelerinin bile kurduğu ramazan çadırlarına izin verilmeyecek. Önceki ramazanlarda tüm kentlerde kurulan ramazan çadırları bu sefer kurulmayacak. Vatandaş iftarını sadece varsa evinde yapabilecek.

Ramazanda trafik yoğunluğunun önlenmesi için iftardan en az 3 saat önce toplu taşımada kullanılan araç ve sefer sayıları artırılacak.

Ekmek satışına kısıtlama geldi

İçişleri Bakanlığı tüm illere gönderdiği özel genelgede İftar saati ve öncesinde ekmek kuyrukları olabileceği ihtimaline karşı önleme geçti ve korona riskini ortadan süpürmek için fırınlardaki ekmek üretimi ve siparişler, iftardan 2 saat önce sonlandırılacağını duyurdu.

Türbe Ziyaretlerinde önlemler arttırılacak

Ramazanda türbe ziyaretleri kısıtlanacak, mezarlara giriş çıkışlar ayrı planlanacak, arife ve bayramda mezarlık ziyaretlerinde ateş ölçümü yapılacak.

Fahiş fiyat çeken yandı

Ramazanı fırsat bilerek fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik denetimler artırılacak, gerekli idari işlemler ivedilikle yapılacak.

Davulcular kapı kapı dolaşamayacak

Ramazan davulcularının tek tek vatandaşlardan bahşiş toplamasına izin verilmeyecek, hizmetlerinin karşılığı yerel yönetimlerce karşılanabilecek.

Editör: Wan Haber