Mağfiret ve bereket mevsimi olarak tabir edilen Ramazan Ayı oruç ve diğer ibadetlerin gerçekleştirilmesi ile mükemmel bir ay olarak geçecektir. Müslümanların nefis terbiyesi ile ilgili bütün ibadetleri yerine getirecekleri Ramazan ayında sahur saatleri, Ramazan ayının sonlarına doğru geriye doğru gelecek ve Ramazan Ayı’na girerken de okunacak dualar çekilecek tesbihler merak edilmektedir. İşte Ramazan ayı duasının detayları haberimizde...

Ramazan Duası Nedir?

Peygamber efendimiz Hz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem mübarek Üç aylara eriştiğinde diğer zaman dilimlerine göre ibadetlerini daha da fazlalaştırarak sık sık şu duayı okuyordu: “Allahumme barik lena fi recebe ve şa'ban ve belliğna ramazan”

Anlamı: Allah’ım Recep ve Şaban ayını bize bereketli kıl ve bizi Ramazan Ayı’na ulaştır.

On bir ayın sultanı mübarek ramazan ayının gelmesiyle beraber Bütün Müslüman aleminde Özellikle de Ramazan ayında okunacak dualar nedir? gibi sorular sorulmaktadır.

Ramazan Ayında Okunacak Dualar Nelerdir?

Kılınan namazlardan sonra 70 istiğfar-ı Şerif 70 salavatı şerif okunup dua edilir. 10 gün içerisinde Mümkün olursa tesbih namazının kılınması ve hatmi Enbiya yapılması gerekir. İkinci on gün içinde Mümkün olursa yine tesbih namazı kılınması ve hatmi Enbiya yapılması gerekir. 3-10 gün içerisinde tevbei istiğfar, hatmi Enbiya ve 7 salat selamdan Sonra Mümkünse hatmi istiğfar yapılıp yani 1001 defa Estağfirullah el Azim ve etübü ileyk. Denildikten sonra 7 ila 70 Salât u selam okunur ve dua yapılır.

Ramazan Ayında Çekilecek Tesbihler Nelerdir?

Mübarek Ramazan ayının 1. Günü ile 10 günleri arasında Günde 100 defa ya Erhamerrahimin tesbihi çekilir. bu tesbihin anlamı “iman edenlerin en merhametlisi” demektir.

Ramazan ayının 11 günü ve 20 günleri arasında Günde 100 defa ya gaffarezzünüb tesbihi çekilir bu tesbihin anlamı “Ey günahları bağışlayan” demektir.

Ramazan ayının 21’inci ile 30’uncu günleri arasında günde 100 defa ya atikarrikab tesbih çekilir bu tesbihin anlamı “Et iyileri koruyan” demektir.

Allah’ım küçüklüğümde Annem ve babam beni nasıl yetiştirmişlerse Şimdi de sen onlara rahmet et (İsa suresi/24. Ayet)

Editör: Wan Haber