Kamu kurumlarında personel olmak isteyen adaylar gişe personeli PTT Postacı, mühendis ve uzman gibi branşlarda gerçekleştirilecek PTT personel alımı başvurularını oldukça yakından takip etmeye devam ediyor. PTT başvuru formunu doldurarak kamu personeli olmak isteyen adaylar açısından koronavirüsü sürecinin PTT personel alımı ilanlarına ne derece etki edeceği önem taşıyor. Lise, Önlisans ve Lisans mezunu öğrenim düzeyindeki işsiz pek çok vatandaş PTT iş başvurusu nasıl yapılır? Yani da PTT yazılı sınavda neler soruluyor? Gibi soruların cevaplarını arama motorlarında araştırmaya devam ediyor. İşte merak edilen detayların tamamı ve çok daha fazlası bu haberde.

PTT İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

 Adaylar gerekli koşulları taşımaları durumunda PTT'nin uygulayacağı sınav ya da mülakatlara girerek başarı sağlanması neticesinde belli bir kadroda işbaşı yapacaktır. Aynı zamanda her sene PTT, kendi web sitesi uygulaması üzerinden veya konu ile ilgili değişik sitelerden alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşlara bilgi veriyor. PTT iş başvurusunda bulunmak isteyen adaylar açısından gerekli detaylar ise şöyle:

 PTT iş başvurusunda bulunmak isteyen adayların takip etmesi gereken ilk adım PTT resmi web sitesinden başvuru alanlarının tercih edilmesidir. Başvuru esnasında adaylar seçenekleri alanlara göre tek bir seçimde bulunarak  KPSS'den kazandıkları puana göre tercihlerini yapabilirler.

 PTT Başvuru Formu!

 PTT personel alımlarına katılım sağlamak isteyen adaylar PTT'nin kendi web sitesi uygulaması üzerinden iş başvuru formunu doldurabilirler. Formu dolduran adaylar, mülakatın sonrasında sözlü ve yazılı sınava tabi tutulabilir ve sınavları neticeleri göz önünde bulundurularak iş başvuruları onaylanabilir.

PTT personel alımları ile ilgili adayların web sitesi uygulaması üzerinden takipte kalmaları gerekir.

Editör: Wan Haber