11 milyon emekliyi ilgilendiren promosyonda son viraja girildi. Promosyon için bu ay sonuna kadar imzanın atılması ve emeklilerin ek gelire kavuşturulması hedefleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bankaların yürüttüğü çalışma tamamlandı, tutarın da belirlenmesinin ardından emekliler için promosyon dönemi başlayacak.

2 KRİTER VAR

Edinilen bilgiye göre; promosyon 3'er yıllık dönemler halinde ödenecek. Bir taban tutar belirlenecek. Emeklilere en az bu tutarda ödeme yapılacak. Taban tutarın da 500 lira olması bekleniyor. Promosyon tutarını belirleyen 2 kriter olacak.

Bunlardan birisi maaş tutarı, diğeri de aylığı bankada tutma süresi... geç çek , para n art sın 3 yıllık dönem için 500 lira promosyonda asgari tutar olacak, maaşlara göre ödeme yukarı çıkacak. Bakanlık yetkililerinin bankalarla yaptığı görüşmelerde, emekli aylıklarına göre kademeli bir çalışma yapıldı. '0-500 lira arası, 500-bin lira arası, bin-2 bin lira arası ve 2 bin lira üstü maaş alanlar' olmak üzere 4 ayrı kademe belirlendi.

Bu kademelere göre emeklilere ödenecek tutar değişecek. Maaşı yüksek olanlara daha fazla promosyon ödenecek. Ayrıca sistemde kalma süresi de belirleyici olacak. Bankada maaşını daha fazla tutanlar daha çok para alabilecek.

ÖZELLER DAHA İSTEKLİ

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, promosyon konusu üzerinde titizlikle duruyor. Çalışmayı tamamladıklarını, ilk teklifleri aldıklarını belirten Soylu, geçen hafta bu konuda şunları söylemişti: "Çalışmayı Başbakan Binali Yıldırım'a sunacağız. Emekliye promosyon konusunda bankalarla görüştük. Özel bankalar daha istekli."

Haber10

Editör: Wan Haber