Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan Doç. Dr. Hasan Demirtaş, Ergenekon davasından tutuklu bulunan Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) eski rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun, tutuksuz yargılanmasını istedi.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapıldı. İNÖDER üyelerinin de yer aldığı basın açıklamasını okuyan Malatya İ.Ü. öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Demirtaş, "Evrensel hukuk kurallarına göre suçu kesinleşinceye kadar kimse hükümlü sıfatıyla değerlendirilemez. Yargılama süreci, cezalandırma hükmüyle sonuçlanabileceği gibi beraatle de sonuçlanabilir. Bu nedenle yargılama sürecinde sanığa hükümlü muamelesi yapılması, telafi edilemeyecek zararlara neden olabilir. Bu durum yargılamayı yargısız infaza çevirir" dedi.
"Üniversitemizin eski rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Ergenekon davasının tutuklu sanığı olarak 4 yıldır yargılanmaktadır. Sayın Hilmioğlu bir yandan uzun yargılama sürecini tutuklu olarak yaşarken, bir yandan da hapishane koşullarında tedavi edilemeyecek çok önemli sağlık sorunları yaşamaktadır" diyen Demirtaş, şunları söyledi:
"Bir bilim insanının devlet gözetiminde ölümüne göz yumulması, kamu vicdanının da yara almasına neden olacak, hukuka olan güveni sarsacaktır. Türkiye yakın tarihindeki yargısız infazlarla hala yüzleşememişken, buna hukuk yoluyla yenileri eklenmemelidir. Bizler, İnönü Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği olarak, çok ağır sağlık sorunları yaşayan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tutuksuz yargılanmasını, tam teşekküllü bir hastanede tedavi olması için gereğinin yapılmasını ve bir an önce özgürlüğüne kavuşturulmasını istiyor, ülkemizde üstünlerin hukukunun değil gerçek anlamda hukukun üstünlüğünün egemen kılınmasını diliyoruz."
(NA-SO-Y)

30.01.2013 13:55:45 TSI

Editör: Wan Haber