ESKİ PERSONELİ ETKİLEMEYECEK

Yönetmeliğin ek 3. maddesinde yapılan yeni düzenlemeye göre, hizmet sürelerinin artırılması, 17 Haziran 2016 tarihinden önce ikinci bölgede yer alan Doğu ve Güneydoğu’daki illerde çalışan personeli etkilemeyecek. Ancak, ikinci bölgede, bulunduğu birimde birden fazla kez görevine devam etmek isteyenler için yeni onay tarihindeki süreler geçerli olacak. Yönetmelikte, “Yeni hizmet süreleri, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce o yerde göreve başlamış olanlar için uygulanmaz” denildi.

Yönetmelikte yer alan bir diğer düzenlemeye göre, Diyarbakır, Van ve Tunceli illerinde görevlendirilecek olan Özel Harekât branşlı personel, uzatılan Şark sürelerine ek olarak 1 yıl daha görev yapacak. Bu düzenleme de yeni atanacak Özel Harekâtçılara uygulanacak.

SİVAS VE ARTVİN 7 YIL OLDU

Yönetmelikte yer alan iller ve yeni görev süreleri şöyle: Adıyaman 6, Ağrı 4, Ardahan 5, Bayburt 6, Batman 4, Bingöl 4, Erzurum 6, Gümüşhane 6, Hakkâri 3, Iğdır 5, Kars 6, Mardin 5, Muş 4, Siirt 4, Şanlıurfa 5, Şırnak 3, Tunceli 3, Van 4 yıl.

Emniyet Genel Müdürlüğü, teşkilat içinde ‘torpilli yer’ olarak görülen Artvin ve Sivas’ta da Şark sürelerini değiştirdi. Buna göre Artvin’de 4 yıl olan zorunlu Şark süresi ilçelere göre 6-7 yıla, Sivas’ta 5 yıl olan Şark görevi süresi ilçelere göre 5-7 yıla çıkarıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, geçen yıllarda da terör olaylarını göz önüne alarak Tokat, Rize, Malatya’nın da aralarında bulunduğu bazı illeri Şark görevinden çıkarmıştı.

Kaynak: Habertürk

Editör: Wan Haber