Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencisi Onur Reçber'in, ahşap yakma sanatıyla yaptığı Atatürk portresi ve çeşitli tablolar ile filografi tekniğiyle ahşap üzerine işlediği Türk bayrağı, görenlerin beğenisini topluyor.
Uzun yıllardır hat sanatı ile uğraşan ve daha sonra ahşap yakma ve filografiye yönelen 22 yaşındaki Onur Reçber, bu ilginç uğraşını eğitim gördüğü Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'na taşıdı. 2 yıldan bu yana uğraştığı her iki sanat sayesinde çok sayıda tablo, figür ve resim yapan polis adayı yaptığı eserleri okulu ziyarete gelenlere hediye ediyor.
"Sanata olan ilgisinin okula başlamadan önce oluştuğunu ifade eden Onur Reçber, ders dışında çivilerle ve ahşap yakma sanatı ile çeşitli resimler yaptığını söyledi. 476 çivi ve 2 bin 700 metre simli ip kullanarak 4 günde Türk bayrağı yaptığını da ifade eden Reçber, "Geçen yıl 2 metre yüksekliğinde polis logosu ve modern Arap Alfabesi'nin 27'nci harfi; 'Vav'ı yaptım. Ahşap yakma sanatı ile de değişik figürler ve resimler yapmaya çalışıyorum. Bu da beni mutlu ediyor. Haziran ayında mezun olacağım. Hangi ilde görev yaparsam yapayım görevimi en iyi şekilde yerine getirirken bu tür sanatsal çalışmalarıma da devam edeceğim" dedi.
(CM-AA-AŞ-Y)

13.02.2013 13:38:24 TSI

Editör: Wan Haber