Shell Firması, akaryakıt istasyonu çalışanları ve Van Büyükşehir Belediyesi itfaiye birimi tarafından ortaklaşa yangın tatbikatı düzenlendi. Akaryakıt istasyonu çalışanları ile Abdurrahman Gazi İşitme Engeliler Ortaokulu öğrenci ve idarecilerinin katıldı yangın tatbikatında, yangın tüplerinin kullanımı ve yangına nasıl müdahale edecekleri hakkında uygulamalı olarak bilgiler verildi. Shell Bölge Sorumlusu Can Gedik tarafından kısa bir anlatımdan sonra yakılan ateşin nasıl söndürüleceği uygulamalı olarak tatbik edildi. 


Yangın tüplerinin nasıl kullanılacağını gösteren ve yangının oluşmasının ise 3 ana etkeni olduğunu belirten Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı itfaiye amiri Lokman Turan, “Yanan madde, ısı ve oksijenin oluşmasından yangın çıkmaktadır. Bu üç unsurdan birini yok edersek yangın ancak söner. Yangın tüplerinden de toz olanı oksijeni yok eder, karbondioksit olanı ısıyı yok ederek yangının sönmesini sağlayabiliriz” şeklinde anlattı.


Yangın tatbikatını gerçekleştiren Kaya Petrol sahibi aynı zamanda Van Ticaret ve Sanayi Odası Enerji Grubu Başkanı İlhan Kaya ise, kendilerine bu tatbikata katkı sundukları için Shell yetkililerine ve Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

Editör: Wan Haber