Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında yangın çıktı. Büyüklüğü nedeniyle henüz müdahale edilemeyen yangında, alevler 50 metreye kadar yükseliyor.
 
Edinilen bilgiye göre, Nevruz Parkı yakınlarında, BOTAŞ'a ait petrol boru hattında yangın çıktı. Alevlerin 50 metre kadar yükseldiği yangın nedeniyle çok sayıda itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Bölgede yoğun duman oluşmasına neden olan yangına, ekipler henüz müdahale edemedi.
 
Havadan polis helikopterlerinin takip ettiği yangının söndürülmesi için uzman ekipler istendi. Yerleşim yerlerine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan yangına petrol boru hattındaki akış kesildikten sonra müdahale edilebileceği, boru hattından vakumlama sistemiyle petrolün geri çekilmeye çalışıldığı bildirildi.
 
1 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
 
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, DSİ'ye ait sulama kanalında yapılan çalışma sırasında bir iş makinesinin boru hattını delmesi sonucu yangın çıktığını bildirdi.
 
Toprak, yangına müdahale için çok sayıda ekibin olay yerine sevk edildiğini sözlerine ekledi.
 
Öte yandan ismi öğrenilemeyen iş makinesi operatörü, ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
 
Editör: Wan Haber