Virüsün etkileri büyük bir hızla devam etmekteyken ülke çapında seyahat durumunda şehirlerarası yolculuklarda nasıl ne şekilde bir yol izleneceği merak konusu oluyor. Buna göre şehirlerarası yolculuklarda seyahat izin belgesi alması gerekli olduğu gibi sorular yöneltilmeye başladı.

Yeni yayımlanan genelgede farklı hususlarda maddeler yer aldı. Bunlardan birisi de sokağa çıkma yasakları ile birlikte gündeme gelen seyahat izin belgesi hususudur. Buna göre yeni yayımlanan genelgede 65 yaş ve üzeri şehirlerarası yolculuklarda Seyahat izin belgesi temin edilmek mecburiyetinde. Bu çerçevede 65 yaş üstü şehirlerarası yolculuk yapmak durumunda olması halinde bu belgeyi almak mecburiyetinde. Peki izin belgesi nasıl alınıyor nereden temin ediliyor ? İşte soruların yanıtları :

Normalde E Devlet kullanımı ile alınan bu belge kimi zaman sunucuların çok yoğun olması halinde Alo 199 hattından istenebilir.

E devletten nasıl alınır?

E Devlete şifreniz ve bununla birlikte Tc kimlik numaranızla giriş sağlanmasının akabinde arama bölümüne seyahat izin belgesi yazıp başvuru yapabilirsiniz. Başvuru neticesi SMS ile bildiriliyor neticeyi öğrenebiliyorsunuz. Haberay

Editör: Wan Haber