Tam kapanma sürecine çalışma saatleri yakından takip edilen marketlerle ilgili yine yoğun bir araştırmaya girildi. Herkesin evde olduğu günlerde zorunlu ihtiyaçların giderilebilmesi için belirli saatlerde açık olan marketlerin Pazar günü hizmet verip vermediği yine en çok araştırılan konulardan biri oldu. Hafta içi ve Cumartesi günü belirli saatlerde hizmet veren zincir marketlerin Pazar günü kapalı olacağı İçişleri Bakanlığı genelgesi ile bildirilmişti. Bakkalların ise Pazar günleri de açık olacağı aktarılmıştı. 

Zincir Marketler Pazar Günleri Kapalı Olacak
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre, tam kapanma döneminde hafta içi ve Cumartesi günü açık olan zincir marketler Pazar günleri kapalı olacak. Bilindiği gibi sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar saat 10.00-17.00 arası hizmet verebiliyor. Yasak günlerinde vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidebiliyor. Yine belirtilen saatler aralığında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcıların online sipariş firmaları da evlere servis şeklinde satış yapabiliyor. Söz konusu uygulama zincir ve süper marketler için haftanın yalnızca 6 günü geçerli. Zincir marketler Pazar günleri kapalı olacak.


Marketlerle İlgili Yeni Karar
Öte yandan Bakanlığın yayımladığı yeni genelge kapsamında sokağa çıkma yasağında marketlerde oluşabilecek yoğunluğun önüne geçebilmek için zincir ve süper marketler dahil tüm marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları dışındaki herhangi bir ürünün satışına izin verilmeyecek. Bu uygulama 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren başladı. Söz konusu uygulama kapsamında zincir ve süper marketler dahil tüm marketlerde gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra yalnızca hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (makyaj malzemeleri ve parfümeri hariç) satılabilecek. Bunun dışında daha önce getirilen alkollü ürün satışı dahil elektronik eşya, giyim ve aksesuar, kırtasiye, oyuncak, bahçe malzemeleri, oto aksesuar, hırdavat, ev tekstili, züccaciye ve benzeri ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Canlıhaber

Editör: Wan Haber