Ülkemizde geçtiğimiz bir iki ay içerisinde hasadına başlanmış olan papaz eriği, tezgahlardaki yerini aldı. Fiyatı ise dudak uçuklatır cinsten. Türkiye genelinde şu an açısından çeyrek altının fiyatı 680 liradan satışa sunulurken papaz eriğinin kilosu ise tam 700 TL.

Ege yöresinde yaklaşık olarak 350 çeşit taze ve dondurulmuş meyve sebze ile tezgahını süsleyen manav, Geçtiğimiz günlerde ilk hasadı gerçekleştirilen meşhur papaz eriğini de herkesten önce satışa sunuldu.

Akdeniz'de yetiştirildikten sonra hasadı gerçekleştirilen ve daha sonrasında ise 70 gramlık paketler halinde satışa sunulan erikler, manav tezgahlarında paketi 50 TL'den alıcı buluyor.

Havaların Isınmasıyla Beraber Fiyatında Düşüş Meydana Gelmesi Bekleniyor!

Şu anda manav tezgahlarında kilogram fiyatı 700 TL olarak belirlenen papaz eriği fiyatı, Türkiye genelinde ortalama 680 TL'den alıcı bulan Çeyrek altını da geçerken havaların ısınmasıyla beraber Fiyatını da ciddi manada bir düşüş olması bekleniyor.

Papaz eriği satışını gerçekleştiren manavlar tarafından yapılan açıklamalara göre ülkenin genelinde zaten Normal şartlar altında Kış aylarının gelmesi ile beraber taze sebze ve meyve fiyatlarında ciddi manada artış olduğu gözlemlenirken, havaların ısınmasıyla beraber başta papaz eriği olmak üzere pek çok kalemde sebze ve meyve fiyatında ciddi manada düşüş olması bekleniyor. Kesme işareti şeklinde açıklamalar yapıldı.

Terazinin bir kefesine 1 çeyrek altın, diğer bir kefesine ise 1 kilogram papaz eriği konulduğunda papaz eriyip çeyrek altının fiyatından daha ağır

basar.

Editör: Wan Haber