Mart ayından bu yana gittikçe şiddetlenen gerek kişisel gerek toplumsal açıdan çok fazla yara alınmasına yol açan Covid 19 virüsü ile Pandemi dönemi artık insanların hayatlarında radikal kararlar almasına yol açmaktadır ki bunlardan biri de evlilik kararı almaktır. Uzun yıllar boyu sevgililik adı altında devam eden ilişkiler bu Pandemi süresince belki de aynı evde kalma halini gerektirdiğinden ani evlilik kararları doğmaktadır. Evlilik kararı almak normal şartlarda bile iyi düşünüp doğru karar verilmesi gereken bir sürecin başlangıcıdır.


 Pandemi dönemi hemen herkesi eve sokmuş olan bir süreçtir. Bu durum psikolojik açıdan da dengeleri bozmaya yetmiş ve bu durum devam da etmektedir. İnsanların sosyal hayatları, ekonomik hayatları bozuldukça psikoloji de bozulmakta; yanlış kararlar verebilmeye doğru gidebilmektedir. Bu sebeple de Pandemi süreci evlilikleri aslında pek de doğru değildir. Belki senelerdir sürüp giden bir beraberlik vardır; belki anlaşma vardır, belki aynı evin içinde kalma tecrübesi de kazanılmıştır ama iş ciddi bir karar verme olunca bir tık durulmalıdır sanki. Çünkü gerçekten şu an herkeste bir psikolojik bozukluk söz konusu ve değil karar almak ağzından çıkan laflara bile dur denilmez haldedir.


Pandemi dönemi evlilik kararı almak; her şeyin harika yürümesi, birlikte olmaktan mutlu olunması, alınan bu radikal kararla hayatlarda yeni bir döneme başlanması; belki de bu kıskaç süreçte güzel olan bir adım da olabilir. Bu hayat her şeye rağmen yaşamaya değerdir. Haberay 

Editör: Wan Haber