Diyarbakır merkezli TÜRKSAT üzerinde yayın yapan Özgür Gün TV’nin yayını sözleşmeli olduğu hizmet sağlayıcı platform tarafından saat 00.00’da kesildi.

Kanal, Twitter hesabı üzerinden yayınlarının  Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), tarafından durdurulduğunu, yerel yayınlarının ise devam edeceğini duyurdu.
“RTÜK’ün baskısı olduğunu düşünüyoruz”

Dicle Haber Ajansı’na konuşan, Özgür Gün Tv Yönetim Kurulu Üyesi Barış Barıştıran, kararı basın özgürlüğüne vurulan bir darbe olarak değerlendirdi.

Platform yetkilileriyle şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadıkları bilgisini veren Barıştıran, ancak uzun süredir yayınlarının kesilmesi için platforma baskı yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Televizyonumuzun kapatılmasının temel sebebi RTÜK’ün baskısı olduğunu düşünüyoruz. Platformdan bu konuda bize ciddi bir gerekçenin sunulmaması ve izahatın yapılmamasının nedeni RTÜK’ün platforma uyguladığı baskıdır.

“Gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız”

“Televizyonumuzun bu şekilde karartılması büyük bir haksızlıktır. Zaten uzun süredir bize üst üste çok sayıda ceza verildi. Buna rağmen topluma gerçekleri götürmek için yayıncılık yaptık. Ancak gelinen aşamada platforma uygulanan baskılar sonucu, ekranımız karartıldı.

“Konuya ilişkin platformla iletişim halindeyiz. Gerçek sebebini anladıktan sonra bu konuda gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız.”

İMCTV

Editör: Wan Haber