Fatih Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan sokak hayvanlarını unutmadı. Belediye ekipleri, kuş ve sokak hayvanları için ilçenin belirli bölgelerine yem ve yiyecek bıraktı.
İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle çalışmalarını sürdüren Fatih Belediyesi, soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını unutmadı. Belediye ekibi, olumsuz hava şartlarından dolayı ilçe genelindeki hayvanların hayatlarını devam ettirebilmeleri için sokak hayvanlarını besleme aracı ile sokak sokak dolaşıp Fatih'in belirli bölgelerine yem ve yiyecek bıraktı.
Fatih Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Abdullah Kargı, 15 noktada besleme noktaları olduğunu belirterek "Yaklaşık 400 kiloya yakın hayvan mamaları bırakıyoruz. Ayrıca, kuşları yemliyoruz. Sur diplerinde genellikle sokak hayvanları çok olduğu için bunlara dikkat etmeye çalışıyoruz. Sokak hayvanlarımıza ne kadar yardım edebilirsek o kadar mutlu oluyoruz" dedi.
Tarihi yarımada da çok sayıda sahipsiz hayvanların olduğunu söyleyen veteriner Fatih Ay da, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayvanların barınması ve aç kalmaması için kendi bünyemizde 50 noktaya hayvan yemi bırakıyoruz. Bu hayvanların aç kalmaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." Barınakta iki bin üzerinde hayvan olduğunu belirten Ay, Türkiye'nin hiçbir yerinde bu kadar büyük hayvan barınağı olmadığını söyledi. Fatih Belediyesi görevlisi Haşim Bulut da, "Bu soğuk havalarda Fatih Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de 15 noktada devamlı çalışıyor. Sokak hayvanlarını besleme aracı ile iki vardiyalı olarak biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
(AR-ET-HO-Y)

08.01.2013 13:25:31 TSI

Editör: Wan Haber