Yeni normalleşmeye kuralları ile ilgili kriterler açıklanırken, Diğer taraftan seyahat yasağının durumu da netlik kazandı 1 Mart tarihinden itibaren başlayan yeni normalleşmeye göre artık hafta sonları sokağa çıkma yasağı orta ve düşük riskli illerde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise sadece pazar günleri devam edecek. Bu illere geçişlerde seyahat kısıtlaması daha öncesinde de olduğu gibi uygulanacak. Özel araç ile seyahat yasağının muaf olan kişiler seyahat belgesi alacak. İşte merak edilen konunun detayları haberimizde…

Hafta sonu özel araçla seyahat kısıtlaması İçişleri Bakanlığından yapılan Açıklama ile belli oldu. Koronavirüsü tedbirlerine yönelik uygulanmakta olan sınırlandırmalar devam ederken, yapılan son dakika açıklamasında 'seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilecektir.' İfadesi yer aldı. Buna göre, sokağa çıkma yasağı olan illerde seyahat kısıtlaması devam edecek. Diğer taraftan yüksek ve çok yüksek riskli olan illerde ise 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altında bulunan vatandaşların şehirlerarası seyahatleri izin ile gerçekleşecek.

Seyahat Yasağı Kaldırıldı Mı?

Kovid 19 salgını ile mücadele bağlamında il bazında alınması gereken önlemler ile uyulması gereken kriterlerine, risk gruplarına göre açıklandığına işaret edilen genelge de, yer alan ifadeler aynen şöyle:

Ilin hangi Risk grubunda bulunduğuna göre Vali tarafından Hıfzıssıhha kurulu kararlarının alınması ve bugünden itibaren uygulamaya geçirilmesi sağlanacaktır. Risk Gruplarına göre uygulanması değişkenlik gösterecek olan sokağa çıkma kısıtlamaları esnasında 30 Kasım 2020 tarihi ile 20 20076 sayılı bakanlık Genelgesi'nde belirlenen sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan yerler ve kişiler listesinde bulunan istisna-muafiyetler (sonraki genelgeler ile yapılan eklemeler dahil şekilde) ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan sure ve günlerde şehirler arası seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilecektir.

Editör: Wan Haber