İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine gönderilen genelgeye göre il dışına çıkma yasağı ile belirtilen şartları taşıyan vatandaşlar açısından muaf sayılacaktır. Bilindiği gibi hafta içi ve hafta sonu belli saatlerde sokağa çıkma yasağı hakları uygulanmaktadır. Peki seyahat yasağı var mıdır? Kişiler özel araçları ile il dışına seyahat edebilir mi?  Şehirlerarası seyahat yasağı son dakika haberlerinin tamamı bu makalede sizler için incelendi.

Şehirler Arası Seyahat Yasağı Şartları Nelerdir?

Hükümet, sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili çeşitli düzenlemelere gitti. Buna göre bütün işyerlerinin hafta içerisinde Saat 20:00’a kadar kapanacağı ifade edilen genelge kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması geçirilen süre ve günlerde genel itibariyle hafta içi ve hafta sonunda uygulanacak aşağıda belirtilmiş olan zorunlu hallerde şehirlerarası seyahatleri İzni verilecektir.

  • Tedavi olduğu sağlık kurumundan taburcu olduktan sonra ikamet ettiği memleketine dönmek isteyen vatandaşların doktor raporu ile sevk ve daha öncesinde alınmış olan doktor randevusu ile kontrol olan kendisi ya da eşinin vefat eden 1. derece yakınının veya kardeşinin cenazesine katılmak amacıyla cenaze nakil işlemlerine refakat edecek olan ve en fazla 4 kişi ile beraber bulunduğu şehre gidecek olanlar,
  • Son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmadığı için ikamet ettiği yerleşim yerine gelecek olan kişiler.
  • Son 5 gün içerisinde geldiğini genel itibariyle yolculuk ile ilgili bilet başta olmak üzere gelmiş olduğu aracın plakası ve seyahatini belgeleyen başkaca evraklar ile bilgi ve ibraz eden kişiler,
  • ÖSYM aracılığı ile ilan edilmiş ve diğer merkezi sınavlara katılacak vatandaşlar ve refakatçileri ile askerlik hizmetini tamamladıktan sonra yerleşim yerlerine dönmek isteyen vatandaşlar ile özel ya da kamudan günlük sözleşmelere davet yazısı olan, ceza İnfaz kurumlarından salıverilmiş vatandaşların belirtilen durumlarının varlığı halinde toplu ulaşım araçları ile İçişleri bakanlığının e-başvuru ve Alo 199 sistemleri üzerinden veya Valilik ile kaymakamlıklara doğrudan başvuru yolu ile seyahat izin kriterlerinden izin almak şartıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.

Seyahat İzin Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Seyahat izin belgesi başvuruları genel itibari ile e-devlet uygulaması üzerinden alınmaktadır. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de aynı şekilde talep edilebilir T.C. kimlik numarası ve şifresi ile e-devlet sistemine erişim sağlandıktan sonra açılmış olan sistem üzerinden yeni başvuru linkine tıklayınız. Daha sonrasında ise açılan pencere üzerinden başvuru çeşidini ve belge türünü seçmeniz gerekecektir.

Editör: Wan Haber