Özalp ilçesi genelinde sosyal dışlanma ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler ile ilgili; toplumun tüm paydaşlarının bir araya geldiği kültür sanat şenliği halkın yoğun katılımı ve gönül elçilerinin desteği ile gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında 15 farklı köy okulunun hazırlamış olduğu; şiir dinletisi, müzik dinletisi, halk oyunları, resim sergisi, ebru sergisi, baklava-börek yarışması düzenlendi. Çubuklu İlköğretim okulunun hazırlamış olduğu resim sergisi büyük beğeni topladı.
 

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLERE ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER VERİLDİ
Programda ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından uçurtma yarışması da yapıldı. Şenlik ile sadece köy hayatını gören çocuklar ilk defa şehir yaşamına katılarak sosyal yaşamda aktif olarak rol aldı.
 

Programda bir konuşma yapan Özalp Kaymakamı İsmail Çiçek, kaymakamlık olarak sosyal dışlanma ile mücadele ederek toplumsal bütünleşmeye yönelik çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Etkinlik çekilen halaylar eşliğinde son buldu.
 

Etkinliğe, Vali yardımcıları Mehmet Özel, Zafer Çoşkun, Saray Kaymakamı Ahmet Canpınar’ın yanı sıra 15 köy okulunun öğrencileri, öğretmenler, kamu kurum temsilcileri, ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Wan Haber