Türkiye’de koronavirüs önlemleri çerçevesinde yeni kısıtlamalar ilan edildi ve hayata geçirildi. Bu kapsamda seyahatlarin nasıl olacağı merak ediliyordu. obilet. com CEO’su Yiğit Gürocak kısıtlamanın ardından seyahatlerin nasıl yapılacağını dair detayları paylaştı.

Gürocak, özel araçla yapılan seyahatleri kapsayan kısıtlamaların uçak ve otobüs seyahatleri için geçerli olmadığını belirtti. Şehirler arası seyehat edecek olan vatandaşların rezervasyon kodlarını ibraz etmeleri halinde, yasaktan muaf tutulacaklarını söyledi.

Muaf Tutulacaklar

obilet. com’dan gelen açıklamada otobüs, uçak, tren ve gemi gibi toplu taşıma araçları ile seyahat edecek olan vatandaşların sokağa çıkma yasağından MUAF tutulacağı belirtildi. Bu kişiler bilgileri yanında olmak şartıyla, seyahat için otogar, tren garı ve havaalanına gidebilecek. İnternet üzerinden alınan biletlerin de telefondan kolluk kuvvetlerine gösterilmesi gerekmektedir.

Özel Araçlar İçin Kısıtlamalar

Gürocak, özel aracı ile seyahat edecek olan vatandaşları bazı kısıtlamaların beklediğini, seyahat edecek vatandaşların ALO 199, e-başvuru, veya valilik ile kaymakamlıklara başvurarak izin alıp, seyahat edebilecek.

İzin Alacaklar Mı?

Gürocak, sokağa çıkma kısıtlaması olduğu zamanlarda otogara, tren garına ve havaalanına gidecek olan vatandaşların izin alıp almaması gerektiğine değinerek, koronavirüs süreci içinde alınan tedbirlerin son derece önemli olduğunu, tüm vatandaşların bu tedbirlere sıkı sıkıya uyması gerektiğini ifade etti. obilet. com olarak pandemi sürecinde üzerlerine düşen görevlerin tamamını yerine getireceklerini, hijyen, maske ve mesefa kurallarına dikkat ederek ikinci dalganın aşılabileceğini söyledi. Haberay 

Editör: Wan Haber