Edinilen bilgiye göre; İstanbul’dan İran’a yolcu taşıyan İran plakalı yolcu otobüsü Tokat’ın Reşadiye ilçesinde Karlıyayla köyü yakınlarında 02.00 saatlerinde kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Dengesini kaybederek devrilen yolcu otobüsü metrelerce sürüklendi. Yan yatan otobüsün altında kalan yolcular olay yerine sevk edilen kurtarma ekipleri tarafından otobüsten çıkartıldı. Vinç yardımı ile kaldırılan otobüsün altına kalan 6 kişinin cansız bedeni çıkartılarak ceset torbasına konuldu. Bir süre kaza mahalinde bekletilen cenazeler cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından cenaze aracı ile morga kaldırıldı. Yaralılar ise ambulanslarla Reşadiye, Niksar ve Tokat merkezdeki hastanelere sevk edildi. Yol otobüsün vinçle kaldırılması çalışmaları sırasında bir süre trafiğe kapanan yol tekrar trafiğe açıldı.


Reşadiye’de bir akaryakıt istasyonu işletmecisi Eyüp Aktaş, kısa bir süre önce benzinlikte mola veren otobüs şoförünün kendisini arayarak kaza yaptıklarını söylediğini ve yardım istediğini kaydetti. Aktaş, yolun yağmurlu hava nedeniyle kayganlaştığını ifade ederek, “Yoldan çıkan otobüs karşı şeride geçerek uyarı levhalarına çarptıktan sonra ters dönerek sürüklenmiş” diye konuştu.


Öte yandan, meydana gelen kazada ölen 6 kişiden Abbas Ali Ulfat’ın kimliği tespit edilebilirken, kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor.

Editör: Wan Haber