Türkiye'nin yerli otomobiline ilişkin son dakika haberler var. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobili canlı yayınla tanıttı. Yerli otomobilin fiyatı ve ismi de belli olacak. Örtünün kaldırılmasıyla birlikte Türk halkı yerli otomobili ilk kez gördü.

Türkiye'nin teknoloji harikası elektrikli yerli otomobili görücüye çıktı. 2022 yılında yollarda olacak olan yerli otomobilin tanıtım töreni Gebze'de Bilişim Vadisi'nde gerçekleştirildi. 2022 yılında yollara çıkması planlanan elektrikli otomobilin ilk siparişini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. 

Konuşmanın ardından merakla beklenen modeller sahneye kurulan platformun altından çıkarak kamuoyu ile buluştu.

 

2-20191227172329.jpg

 

Gebze'deki davete 3 bin kişi katılıyor. Etkinlik alanında yerli otomobilin şasesi ilgi çekiyor.Yerli otomobilin motor gücü 150 kW... İki çeker 200 beygir, 4 çeker ise 400 beygir gücünde.Yerli otomobil, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile %80 doluluğa ulaşacak.Li-ion pil hücreleriyle 300+ ve 500+ kilometre menzile sahip olacak. Yerli otomobil merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek. Arıza durumunda araç servis ekibi uzaktan müdahale edebilecek.Yerli otomobil otonom sürüş teknolojisine sahip olacak. Trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden dur-kalk yapabilecek. Sürücünün direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.

 

1-584.jpg

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu:

Yerli otomobil tanıtım töreninde sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalar yaptı:

Bugün ülkemiz için tarihi bir güne, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bu iş için 100'ün üzerinde Türk mühendis gecesini gündüzüne kattı.

Hayalimiz tasarımcı ve mühendislerimizin emekleriyle yoğrulan,milli teknolojilerle üretilen, dünyaya adımızı duyuracak otomobile sahip olmak. Devrimin hikayesi aynı zamanda bize hayallerimizin nasıl kabusa dönüştürüldüğünün de hikayesi.

 

3-20191227172329.jpg

 

Engel olan zihniyet bugün yine faaliyette

Kayseri'deki uçak fabrikasına sipariş verilmesine, dışarıdan alınan siparişlerin ihraç edilmesine engel olan zihniyet bugün yine faaliyette.  

 

4-20191227172329.jpg

 

Devrim üretilirken, “Türkler otomobil üretemez” diye kampanya başlatılıyor

Devrim üretilirken, “Türkler otomobil üretemez” diye kampanya başlatılıyor. İşin ilginç yanı dönemin sanayi bakanının da buna katılmış olması… Nerelerden geçmişiz ya. Bu teşebbüs hayata geçirilebilseydi bugün Türkiye bambaşka yerde olurdu. 

 

Erbakan'ı rahmetle minnetle yad ediyorum

Ülkemizin ilk motor fabrikası teşebbüsünü başlatan sanayileşme fikrinin yılmaz savunucusu Necmeddin Erbakan Hocamızı rahmetle minnetle yad ediyorum.

 

2-20191227164109.jpg

 

İzin vermeyeceğiz

Devrim otomobilinin yolda kalmasını, projeyi boğma kampanyasına çevirenler, aynı şeyi yapmaya çalışacaklardır. Ama izin vermeyeceğiz.

Osmangazi Köprüsüne karşı çıkanlar) Bunlar sandalla karşıdan karşı geçmeye alışmışlar. Biz Körfezi dolaşarak değil, daha kestirme köprülerimizi yapalım, buralardan süratle İzmir'e ulaşalım. 170 bini aşan yazılımcı sayımızı hızla 500 binin üzerine çıkaracağız.

 

6-442.jpg

 

Gemlik'te üretilecek

Şimdi merak ediyorsunuz, Bursa’da neresi olacak diye. Onun da ben size müjdesini vereyim Gemlikte Silahlı Kuvvetlerimize ait olan büyükçe bir yerimiz var. Yaklaşık 4 milyon metrekarelik bu alanın inşallah şu anda 1 milyon metrekaresini buraya tahsis edeceğiz ve süratle de inşallah fabrikamızın orada yapımına başlayacağız.

Aracımız sıfır emisyonla çalışarak çevreyi hiç kirletmeyecek

 

7-204.jpg

 

Oyunun kurallarını artık biz koyuyoruz

Kimseden lisans ve icazet almıyor, her türlü teknik özelliği kendimiz belirliyoruz. Oyunun kurallarını artık biz koyuyoruz.

 

9-103.jpg

 

Şart altyapısı Türkiye'de 2022'de hazır olacak

2022 yılında Türkiye'de tüm şarj altyapımız da hazır olacak. Yerlilik ve millilikten anlamayanlar var, onlar bizi ilgilendirmez, biz işimize bakacağız. Hiç kimse bu gerçeği perdelemeye çalışmamalı.

 

8-161.jpg

 

İlk ön siparişini buradan veriyorum

Recep Tayyip Erdoğan olarak, şahsım adına ilk ön siparişi de buradan veriyorum. Seri üretime geçtiğimizde, Avrupa'nın klasik olmayan, doğuştan elektrikli ilk ve tek SUV modelinin inşallah sahibi olacağız

 

Yerli otomobilin CEO'su Gürcan Karakaş: 10 yıl içinde 5 farklı model

Yerli otomobilin tanıtımını şu an projenin başında yer alan TOGG CEO'su Gürcan Karakaş yaptı. Karakaş, 15 yıl içinde 5 farklı modelin üretileceğini söyledi. Aracın teknolojik ve yenilikçi olduğunu belirten Gürcan Karakaş, 'yeni otomobil kültürümüzden ilham aldı' dedi. Yeni aracın 200 ve 400 beygir alternatif motorlarına sahip olacağını belirten Karakaş, "Dünyada otomotivle ilgili oyunun kuralları yeniden yazılıyor. Otomobil akıllı bir cihaza dönüşüyor" dedi.

 

TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu: 2022'de ilk araç banttan çıkacak

Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada "2021’de fabrikamızı tamamlayacağız. 2022’de de inşallah ilk aracımız banttan çıkmış olacak" dedi. Hisarcıklıoğlu'nun davetiyle yerli otomobil girişim grubunun diğer başkanları, sahneye çıkarak kısa birer konuşma yaptı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Bilişim Vadisi milli teknolojilerin öncüsü olacak

Ekonomik ve teknolojik bağımsızlığı güçlendirme yolunda, ülkenin en büyük teknoparkı Bilişim Vadisi'ni resmen açtıklarını belirten Varank,  "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubuna ev sahipliği yapan bu merkezdeki birçok girişim, kritik yerli ve milli teknolojilerin öncüsü olacak." diye konuştu.

"Bu otomobil, tüm fikri ve sınai mülkiyet haklarıyla, mühendislik kararlarıyla Türkiye’nin otomobilidir" diyen Varank, "Bu otomobilden kazanılan her kuruş, Türkiye’nin kazancıdır. Bu gurur, 82 milyon vatandaşımızın, Türkiye’nin gururudur." ifadelerini kullandı.

 

İŞTE YERLİ OTOMOBİLİN TANITIM VİDEOSU

 

Editör: Wan Haber