Tokat'ın Erbaa ilçesinde 9 aydır ormanlık alanda barakada yaşarken eve yerleştirilen Kayabaşı ailesi duygusal anlar yaşadı.
Tokat'ın Erbaa ilçesi Demirtaş köyünde 6 yıldır çobanlık yapan Ömer Kayabaşı (50), köylülerle anlaşamayınca ailesi ile birlikte ilçe yakınlarındaki ormanlık alana yerleşmişti. 9 aydır 3 çocuğu ile ormana kurdukları barakada elektriksiz susuz yaşam mücadelesinin basına yansıması ile yardım eli gecikmedi. Erbaa Belediyesi tarafından ilk olarak huzurevine yerleştirilen aile daha sonra kiralık olarak tutulan eve taşındı. Esnafların da yardımı ile tefriş edilen evde sıcak yuvalarına kavuşan aile duygusal anlar yaşadı. Aileyi evlerinde ziyaret eden Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, 2 yaşındaki Zeynep'le yakından ilgilendi. Başkan Yenihan'ı evinde konuk ederek çay ikram eden aile reisi Ömer Kayabaşı, 9 aydan sonra sıcak yuvaya kavuşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İmkanı olmadığı için ormanlık alanda ailesi ile birlikte kalkmak zorunda kaldığını ifade eden Kayabaşı, "Yeni çadır alamadığım için sıkıntılı günler geçirdim. Rüzgar bir taraftan girdiğinde diğer taraftan çıkıyordu. Kar yağdığında çadırın yanındaki barakanın çatısının çökmesi sonucu eşeğim telef oldu. Ormanlık alanda çakal sesleri eksik olmuyordu. Çadırın yanına kadar yaklaşan domuzu tüfekle vurarak öldürdüm. Geceleri ailemin yanında olmasından aldığımız güçle 9 ay zorda olsa geçti. Havaların sıcak olduğu gün su ısıtıp banyo yapıyorduk" dedi.
Duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamayan Kayabaşı, "İçimden bir duygu geldi keçileri üç beş kuruşa verip ailemle burada yaşamak istedim. Ormanda yaşam çok zor." diye konuştu.
5 çocuk annesi Sabiha Kayabaşı da derme çatma barakadan kurtularak eve yerleştikleri için mutlu olduğunu söyledi. Bir hafta huzurevinde kaldıktan sonra artık başlarını sokacak bir evleri olduğunu ifade eden anne Kayabaşı, Başkan Yenihan'a teşekkür etti.
Başkan Yenihan, ailenin ormanlık alandan alınarak sıcak ve huzurlu bir yuvaya taşınmasına vesile olduklarını kaydetti. Esnaflarında yardımı ile evin bazı ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Başkan Yenihan, ailenin durumu düzelene kadar kira yardımı yapamaya devam edeceklerini belirterek, "Askerliğini yapmış gence iş imkanı sağlayacağız. Esnaflara yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman elimizi bırakmayacağız onlar bizim elimizi bırakmadığı sürece" diye konuştu.
Başkan Yenihan, ailenin ihtiyacı olan çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi karşılayacaklarını da sözlerine ekledi.
(Nİ-SLH-Y)

21.02.2013 13:09:14 TSI

Editör: Wan Haber