Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarında kullanılacak 72 adet araç ve makinenin dağıtım törenini gerçekleştirildi. Eroğlu, orman köylüsüne verilen desteğin 7 kat arttığını söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından düzenlenen, orman yangınlarında kullanılacak 72 adet araç ve makinenin dağıtım töreni gerçekleştirildi. Törende; 41 adet ilk müdahale arazözü, 9 adet arazöz, 8 adet greyder, 2 adet paletli ekskavatör, 2 adet kasalı kamyon ve 10 mini ekskavatör illere gönderildi. Araç dağıtım merasimi öncesi konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği Eylem Planı kapsamında büyük çalışmalar yaptıklarını belirterek, yeni seferberliği de yürürlüğe koyacaklarını bildirdi.
Dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de bu varlığın arttığını hatırlatan Bakan Eroğlu, "Orman yangınları yüreğimizi, ciğerlerimizi yakıyor. Ama orman teşkilatımız her an hazır. Yangın söndürme çalışmalarında dünyada ve Akdeniz ülkeleri arasında en başarılı kurumuz" dedi.
Orman teşkilatının yangın sırasında kendilerini siper ettiklerine dikkat çeken Eroğlu, yangın çıktığında en kısa sürede yangına müdahale ettiklerini ifade ederek, 45 dakika olan süreyi 18 dakikaya indirdiklerini kaydetti. Orman-Köy (Orköy) desteklerinin artarak devam edeceğini dile getiren Eroğlu, "Orman köylümüze gereken desteği vereceğiz. Bu destekler şimdiden 7 kat arttı" diye konuştu.
Konuşmasının ardından araç dağıtım merasimini gerçekleştiren Eroğlu, araçların anahtarlarını kooperatif temsilcilerine verdi. Törenin ardından dağıtımı yapılacak bir arazözün direksiyonuna geçen Bakan Eroğlu, aracın deneme sürüşünü gerçekleştirdi.
(PS-ÖZ-Y)

30.01.2013 12:16:02 TSI

Editör: Wan Haber