WanHaber.com - Haber Merkezi

Milletvekili Orhan, beraberinde İl Başkan Yardımcıları Hekim Karabıyık, Ümit Esengül, Yönetimden Fatih Dülger, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Yavuz Kuşan, İl Genel Meclis Üyeleri Süleyman Temur, Halit Sevgili, Nusret Hakan ve İl Gençlik Kolları üyeleri ile birlikte katıldığı Altıntepe iftarı, mahalle sakinlerinin yoğun katılımına sahne olurken, milletvekili Orhan şunları söyledi;

“Değerli dostlar, memleketimizin bugünlerde huzur içerisinde girdiği ramazanı şerif içerisinde Başbakanımız, Bakanlarımız, milletvekillerimiz ve tüm partililerimiz ile milletimizin sofralarında bulunuyor. Bizlerde bu vesile ile sizlerin yanında olduk. Bu mütevazi sofrada bir araya gelmek ve sorunlarımızı paylaşmak istedik. Allah’tan diliyoruz ki bütün Ramazanlarımız umuda, kardeşlik ve barışa vesile olur. Bizim bu günlerin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bu memleketi barışa yönlendiren bir başbakan var, fakat birde etrafımızda bekleyen komşularımız var. Rehavete kapılmayalım, barışı koruyalım. Hiç bir şey insan hayatı kadar önemli değil. Bunu korumamız gerekiyor. Bu meselenin devamı için sizlerin gücüne ihtiyaç var. Rabbim bu gücü bize nasip etsin. Bu memleketin huzurunu barışını korusun” dedi.

İftar sonrası yapılan sohbette, mahallede su sorununun ön plana çıktığı şikayetleri dinleyen Orhan, bu konuda belediyenin görevi olmasına rağmen hükümetin 115 milyon liralık yatırımla Gürpınar’dan getirdiği 47 kilometrelik ilave bir hat çalışmasının büyük bir bölümünün tamamlandığını ve önümüzdeki aylarda Van’ın bu sorununun tamamı ile çözüleceğini belirterek, hükümetin bu konuda Van’a yaptığı bu büyük hizmetin Van’ın en az 30 yıllık sağlıklı ve yeterli su ihtiyacını gidereceğini söyledi.
Editör: Wan Haber