Van’ın ilçelerinde üretilen ve son yıllarda büyük rağbet gören organik sebzeler, tüketici ile buluştu. Birçok çiftçi tarafından üretimine başlanılan ve büyük verim alındığı belirtilen organik meyve ve sebzeler, vatandaşlardan büyük rağbet görüyor. Tarla kenarına kurulan barakalarda satılan organik meyve ve sebzeleri, isteyen vatandaşlar tarladan kendisi de toplayabiliyor. Vatandaşların büyük ilgisini gördüklerini anlatan üreticiler, yapılan ihracatın dışında, çevre illerden de birçok müşterilerinin olduğunu belirtiler. İlin ve ilçenin meyve sebze ihtiyacını fazlasıyla karşıladıklarını belirten üreticiler, öte yandan birçok işçi istihdam ettiklerini anlattılar. Satış yaptıkları barakaların önünde kuyruklar oluştuğunu dile getiren üreticiler, ilgiden gayet memnun olduklarını ifade ettiler. 


250 dönümlük arazisinde ektiği sebze ve meyvelerin satışının başladığını anlatan Gül Tarım işletmesinin sahibi Hüseyin Gül, “Biz yıllardır hep hormonlu sebze ve meyveler tükete tükete hasta olduk. Şu an hastaneler dolup taşıyor. Giderek ilimizde artan organik tarım ile daha sağlıklı sebze ve meyveler tüketiyoruz. Hemşehrilerimizin de tüketmelerine katkı sunuyoruz. 250 dönümlük arazimizde organik olarak domates, bamya, salatalık, 4 çeşit biber türü, patlıcan, karpuz, kavun, mısır, fasulye, patates ve yeşillikler gibi daha birçok ürün yetiştirmekteyiz. Sadece bizler değil, Van çevre ilçelerine de ihraç etmekteyiz. Bizim gibi üretim yapan diğer arkadaşlarımızı da hesapladığımızda yüksek miktarlarda bir üretim söz konusu olmaktadır. Sadece ben kendi arazimde 300 ton domates, 100 ton karpuz ve 100 tonun üzerinde kavun yetiştirmekteyim ve şu an bu domatesler tezgahlardaki yerini aldı, satışlar başladı. Biz bir defa ekim yaptığımız halde batı illerine oranla çok daha iyi verim almaktayız. Ben Van’ın bu konudaki gelişmesini çok iyi görmekteyim. İleri ki yıllarda Van’ın birçok yere yüksek miktarlarda ürün ihraç edeceğine inanıyorum” dedi.

Vatandaşlar ise, Van olarak kendi ürünlerini tüketmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, hormonlu sebze ve meyvelerden böylelikle kurtulduklarını kaydettiler.

Editör: Wan Haber