Tarihte ilk sohbet ruleti olan Omegle'nin ortaya çıkmasıyla çok sayıda benzeri ortaya çıkmaya başladı. Hatta, bazıları benzer isimler bile kullandı. Örneğin, Omegle TV ve ardından Ome TV — daha kısaltılmış bir versiyon olarak. Ancak hizmetleri tamamen birbirinden farklı.

Omegle'nin ortaya çıkmasından bu yana on iki yıldan fazla bir süre geçti ve kullanıcılar sitelerin adları konusunda hala kafa karışıklığı yaşıyor ve genellikle yanlış görüntülü sohbeti kullanıyor. Bu karışıklığı biraz çözmek için bugün size üç hizmet hakkında daha ayrıntılı bilgi vereceğiz — Omegle, OmegleTV ve OmeTv. Farklılıkları ve genel özellikleri, işlevleri, avantajları ve dezavantajları hakkında biraz konuşalım.

Omegle — tarihteki ilk anonim sohbet ruleti

Omegle 25 Mart 2009'da ortaya çıktı ve site on sekiz yaşındaki Amerikalı Leif K-Brooks tarafından geliştirildi. Ortaya çıkışı sırasında, Omegle yalnızca bir metin sohbetiydi ve görüntülü iletişime izin vermiyordu. Geliştiricinin bu özelliği uygulaması neredeyse bir yıl sürdü.

Omegle, neredeyse hiçbir alternatifi olmadığı için uzun bir süre sohbet ruletleri arasında liderliğini sürdürdü. Ve şimdi site tüm dünyada oldukça popüler. Omegle, kullanıcılara birkaç ilginç özellik sunmaktadır:

  • iletişim dilini seçme;
  • metin veya görüntülü sohbet;
  • denetimsiz bir bölümde sohbet;
  • seçilen üniversitenin öğrencileriyle vb. sohbet.

Koronavirüs salgını sırasında, Omegle'nin kitlesi önemli ölçüde büyüdü. Sitede neredeyse sürekli çevrimiçi olarak yaklaşık otuz bin kişi var. Salgından önce bu rakam on beş bine ulaşmıyordu.

Bununla birlikte, Omegle'ın bariz dezavantajları da vardır. Örneğin, coğrafya veya cinsiyet filtreleri yoktur, oldukça vasat denetim olmakla beraber bağlantı hızı pek yüksek değildir. Ve site muhtemelen birçok kullanıcı için biraz modası geçmiş görünecektir. Ayrıca, Omegle'nin akıllı telefonlar ve tabletler için uygulama mevcut değildir. Bu nedenle, çok uygun olmayan web sürümünü kullanmak zorunda kalıyorsunuz.

Ome TV — Omegle'ye basit, kullanışlı ve işlevsel bir alternatif

OmeTv, minimalist arayüzü, kullanışlı işlevleri ve birçok orijinal özelliği nedeniyle kullanıcıların sevdiği çok popüler bir görüntülü sohbettir.

  • Öncelikle cinsiyetinizi hemen belirleyebilirsiniz. Üç seçenek vardır: "Erkek", "Kadın" veya "Çift". Seçiminize bağlı olarak, sistem sizin için uygun partnerleri seçmeye çalışacaktır.
  • İkinci olarak, OmeTv'nin coğrafi bir filtresi vardır. Siz sadece ülkenizi belirtin ve site sizin için coğrafi konuma göre partnerleri aramaktadır. Maalesef henüz belirli bir bölge veya cadde için arama yapılmamaktadır.
  • Üçüncü olarak, Ome Tv’nin özel bir otomatik metin mesajı çeviri özelliğine sahiptir. Yabancılarla iletişim kurmak istiyorsanız bu çok kullanışlı bir özelliktir, ancak üçüncü taraf bir tercüman kullanmak sakıncalıdır. Burada, tüm mesajlar anında çevrilir. Üstelik oldukça doğru ve düzgün bir çeviri imkanı sunmaktadır.

Diğer şeylerin yanı sıra, OmeTv, doğrudan akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden yabancılarla rahatça iletişim kurmanıza olanak tanıyan iOS ve Android için uygulamalara sahiptir.

OmeTv görüntülü sohbeti 17 yaşından küçükler hariç herkes tarafından kullanılabilir. Tüm temel site işlevleri ücretsiz olarak mevcuttur. Ek ücret karşılığında, sohbet etmeyi bıraktığınız kullanıcıya yeniden bağlanabilirsiniz. Ayrıca, bağlanırken önceliğinizi otomatik olarak artıracak ve genellikle başarılı bir tanışma şansını artıracak olan Aylık VIP Pass satın alabilirsiniz.

Omegle TV — kızlarla en yeni görüntülü sohbet

OmegleTV ile durum çok belirsizdir. Adı binlerce ve hatta milyonlarca insana tanıdık gelmektedir ancak aslında bu görüntülü sohbet oldukça yakın zamanda ortaya çıkmıştır. Yine de, bu isim popülerlik, şöhret ve paradan paylarını almak isteyen geliştiriciler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

"Omegle TV" için yapılan bir Google araması size düzinelerce bağlantı verecektir, ancak bunların çoğu resmi görüntülü sohbet sitesine yönlendirmeyecektir. Büyük olasılıkla, OmeTv ilk bağlantı olacaktır. Site adına dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Gerçek hizmet adresi — omegletv.chat.

Omegle TV, sahte olmayan, ancak yalnızca sitede zorunlu kayıttan geçen ve verilerini doğrulaması gereken gerçek muhatapların olduğu, kızlarla tanışmak isteyenler için bir hizmettir. Cinsiyet filtresi burada mükemmel çalışmaktadır — site erkekleri yalnızca kızlarla buluşturmaktadır. Site hızı ile ilgili kafalarda asla soru bırakmamaktadır.

OmegleTV ile ilgili durum, internette bir şey ararken ve hatta telefonunuza indirirken çok daha dikkatli olmanız gerektiğini gösteriyor. Görünüşte tanıdık bir ad, bir kötü amaçlı yazılım, virüs veya sıradan bir reklamı gizleyebilir.

Alt satır: Mükemmel görüntülü sohbeti nasıl bulabilirim?

İdeal tanışma siteleri olmadığını anlamak için birkaç anonim görüntülü sohbet örneğine bakmak yeterlidir. Her konuda hem net avantajlar hem de ciddi dezavantajlar bulunmaktadır. Ve hala bazılarına tahammül edebiliyorsanız, diğerleri kullanıcıları hızlı bir şekilde bir alternatif aramaya zorlamaktadır.

İyi bir modern anonim görüntülü sohbetin birkaç ana kriteri karşılaması gerektiğine inanıyoruz:

  1. Kullanıcılara anonimlik ve gizlilik sağlamak.
  2. Kullanışlı arama ayarları sağlamak: coğrafi konuma ve cinsiyete göre filtreleme.
  3. Daha iyi bir iletişim için iOS ve Android uygulamalara sahip olmak.
  4. Sitenin iyi bir şekilde denetlenmesi ve siteyi / uygulamayı kullanmanın güvenliğini sağlanması.
  5. Rahat, modern, talep edilen yeni işlevleri sunmak ve sürekli geliştirmek.

Günümüzde bütün anonim görüntülü sohbetler bu parametreleri karşılamamaktadır. Ancak aralarında en azından bir dereceye kadar modern gereksinimleri karşılayanlar da vardır.

Bir web arama motorunda görüntülü sohbet arıyorsanız, adresini harf harf kontrol ettiğinizden emin olun. Bu, sahte bir siteye girmemenin ve kendinizi sıkıntılardan uzak tutmanın tek yoludur. Ve elbette, kendinizi yalnızca bir anonim görüntülü sohbetle sınırlamayın. Her birinin bütün avantajlarını ve kabiliyetlerini değerlendirmek için en az birkaçını denemenizi öneririz. Böylece sosyal çevrenizi daha da genişletecek, kesinlikle yeni arkadaşlar ve hatta belki de gelecekteki ruh eşinizi bulacaksınız. Mükemmel partnerlerle sohbetinizin ve sadece ilginç partnerlerle tanışmanın tadını çıkarın!

Editör: Wan Haber