Erzurum'un Oltu ilçesinde iki gündür aralıksız yağan yoğun kar yağışı tüm köy yollarının ulaşıma kapanmasına neden oldu. Oltu özel idare ekipleri mesai gözetmeksizin karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Oltu'da dün akşam saatlerinde Derebaşı köyü yakınlarında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan araçlar Oltu Özel İdare ekiplerince kurtarıldı.
Derebaşı köyüne kamyonuyla ot götüren Bekir Atlaş, Köroğlu mevkiinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Özel idare karla mücadele ekipleri çaresiz kalan kamyoncunun imdadına yetişerek greyderle kamyonu çekerek kaydığı yol dışından çıkardılar.
Özel idare karla mücadele ekiplerinden Hüseyin Acar, "Kapanan köy yollarını öncelikle hasta ve taşımalı öğrencisi olan köyleri ivedi olarak açıyoruz. Diğerlerini de sırayla açmaya çalışıyoruz şuan itibarıyla 30 köy yolu açtık, yarına kadar tamamını açacağız" dedi.
Bu arada Arıtaş köyünden ailesi ile ilçeye gelirken tipide mahsur kalan Lokman Aslan ise Özel idare ekiplerince kurtarıldı. Aslan, ekiplere teşekkür ederek, "Onlar olmasaydı yolda kalmıştık mesaiye kavuşamayacaktım" dedi.
Yolda mahsur kalan ilkokul öğrencisi Zeynep Şakar ise yarın sınavı olduğu belirterek, "Yolda kalmıştık kurtarma ekipleri geldi kurtardılar teşekkür ederiz" dedi.
Öte yandan, yoğun kar yağışının ardında ilçede ve köylerde okullar bir gün süreyle tatil edildi.
(DMA-AT-Y)

07.01.2013 11:24:23 TSI

Editör: Wan Haber