Koranovirüsü vakalarındaki artışla beraber eğitim-öğretim kurumları tamamen kapanmış ve uzaktan eğitim sistemine geçilmişti. Durum böyle olunca özellikle de devlet eli ile çeşitli kısıtlamalar gündeme geldi ve tekrar düzenli bir şekilde koronavirüsü vaka sayılarında ciddi manada azalış oluştu.

 Koronavirüsü sayılarındaki  azalışın meydana gelmesi ile beraber gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Yüz yüze eğitimin ne zaman açılacağı ile ilgili konuşma ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. 14-15 Şubat tarihlerinden itibaren kademeli bir şekilde yüz yüze eğitime geçileceği bilgisi verildi. İçişleri Bakanlığı, 81 il Valiliğine göndermiş olduğu eğitim personeline seyahat muafiyeti başlıklı bir yazı gönderdi. Genelgeye göre öğretmenlerle eğitim personelinden 13-14 Şubat'ta özel araçları ile gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerde izin belgesi istenmeyecek. Gönderilen genelgede 15 Şubat tarihinden itibaren başlamak suretiyle kademeli bir şekilde başlayacak olan yüz yüze eğitime geçilecek olması ve yarıyıl tatilinin bitmesi sebebiyle öğretmenler olmak üzere eğitim-öğretim personelinin bu hafta sonu şehirlerarası seyahatlerinde bir yoğunluk oluşabileceği değerlendirildiği belirtildi. Şehirler arası yollarda oluşabilecek yoğunluğun önüne geçebilmek amacı ile 81 il Valiliğine gönderilen genelgede şu ifadelere yer verildi:

Görevli oldukları yer dışında bulunan öğretmenler ile diğer eğitim personelleri 13-14 Şubat tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması olduğu saatlerde özel araçları ile gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatlerde seyahat izin belgesi almak zorunluluğundan muaf tutulacaktır. Denetimler esnasında öğretmen/ personel kimlik kartlarını görevlilere ibraz ederek aile bireyleri ile beraber görev yerlerine özel araçlarıyla seyahat edebilecek.

Editör: Wan Haber