WanHaber.com - Haber Merkezi

Ortak Akıl Politika Geliştirme Derneği (OAPGD), parlamentoda temsilcisi bulunan siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, meslek kuruluşlarıyla bir araya gelerek, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve bundan sonra yapacakları etkinlikler hakkında bilgi verip, bu yapılarla görüş alış-verişinde bulunmaya devam ediyor. 

Yönetim Kurulu Başkanı Enis Tütüncü, Genel Sekreter Dr. Hakan Akbulut, Genel Sekreter Yardımcısı Halil Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gürkan’dan oluşan heyet bu kez Gelecek Partisi Genel Başkanı  Ahmet Davutoğlu'nu  ziyaret etti. 

Başkan ve Yönetim Heyeti, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'na derneğin amacı ve çalışmaları hakkında bilgi sundu. Görüşmeye Gelecek Partisinden ise, Dış İlişkiler Başkanı Ümit Yardım, Siyasi İlişkiler Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin ile İnsan Hakları Başkanı Serap Yazıcı, Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, İletişim Başkanı Mustafa Mente ve Araştırma Geliştirme ve Bilişim Başkanı Mustafa Bilici katıldı.

"İNSAN ODAKLI BİR DÜŞÜNCE KURULUŞUYUZ"

Görüşmede, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'na hazırlanan dosyayı sunan Ortak Akıl Politika Geliştirme Derneği Başkanı Enis Tütüncü, Türkiye’nin sorunlarının çözümüne yardımcı olmak için yeni düşünceler ve alternatif politikalar geliştirmek amacıyla kurulan, insan odaklı bir düşünce kuruluşu olduklarını vurguladı.

"DÜŞÜNCE KURULUŞLARI ÖZGÜN DÜŞÜNCE ÜRETEN YAPILAR OLMALIDIR"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’da görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, düşünce kuruluşlarının bağımsız ve özgün düşünce üreten yapılar olması gerektiğini belirtti. Genel Başkan Davutoğlu, üretilecek düşüncelerin uygulanması için siyasal yapılarla birlikte çalışmalarını çok önemsediklerini, bu çerçevede Ortak Akıl Politika Geliştirme Derneği ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Ayrıca toplantının sonunda Gelecek Partisi ve Ortak Akıl Politika Geliştirme Derneği arasında işbirliği mekanizması oluşturularak önümüzdeki dönemde bir araya gelinmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Editör: Wan Haber