Pek çok banka harekete geçerek müşterilerini uyarmaya başladı bile. 4 ay kaldı ve çok vatandaşın haberi dahi yok. Başvurular başladı, başvuru tarihini kaçıran yurttaşların mevduatları yasa gereğince tasarruf mevduatı sigorta fonu'na devredilecek. Bütün bu haberin ayrıntıları makalenin devamında..

Bankalarda hesabı bulunan vatandaşlar pek çok haberden aslında bir haber bir şekilde müşteri olmaya devam ediyor. Bankalar, kendi müşterilerini uyarmaya başladı. Eğer kullanmadığınız herhangi bir hesabınız varsa içinde para kalmış olabilir. Pek çok insan, kullanmadığı hesabında para olduğunun farkına dahi varmıyor ve Bu paralar hesapta kalıyor. E-devlet uygulamasından ve TMSF'nin internet sitesinde hesapta bulunan parayı kuruşuna kadar Öğrenmek mümkündür.

 Ayrıca hangi bankanın internet uygulamasına girerseniz bu liste ile karşılaşacaksınız. Tüketiciler, durumu pek önemsemiyor Fakat her sene bankalarda unutulan milyonlarca paraya el konuluyor. Geçen sene, 10 sene içerisinde hiçbir işlem yapılmayan hesaplar açıldı ve  1044000 hesap açılarak içinde bulunan 317 milyon TL para başvuru yapılmadığı için tasarruf mevduatı Sigorta fonu'na aktarıldı.

 Bankalardan Önemli Uyarı Geldi!

 Başvuru tarihleri tekrardan güncellendi. Artık bundan sonra bankalar, yasal bir şekilde kendi müşterilerini uyararak paranızı unutmayın dedi. Banka hesabında bulunan paraların zaman aşımını aşmaması amacıyla yasal başvuru işlemleri başlatıldı.

Vatandaşların, 15 Haziran 2021 tarihine kadar banka hesaplarını kontrol ederek kullanmadıkları banka hesapları varsa, ya bu hesaplarını kapatmaları ya da varsa bu hesaplarında paraları bu paralarını çekmeleri gerekir. Aksi takdirde bu paraların tamamı tmsf’ye devredilecektir.

Editör: Wan Haber