Anneler oturma eyleminin 25. gününde aldıkları ortak karar ile Dağkapı Meydanı’nda dün açlık grevi başlatmıştı. Açlık grevi başlatan annelerden Muazzez Deniz, Zeynep Baytok ve Halise Çakmaz fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Dağkapı Meydanı’nda Atatürk heykelinin altında oturmaya başlayan aileler, bitkin ve perişan halde grevlerini sürdürmeye devam ediyor. Mizbah Çakmaz’ın annesi Halise Çakmak, 16 gündür eylemde olduğunu ve dün başlattıkları açlık grevine artık dayanamadığını söyledi. Çakmak, "Ciğerim yanıyor, artık dayanamıyorum. Evimizde huzur kalmadı. Buraya da geliyoruz gücümüz kalmadı yetkililere sesleniyorum bir barış yapsınlar dayanamıyorum artık, gücüm kalmadı" diye konuştu. Anne Halise Çakmaz İHA muhabirine yaptığı açıklamadan sonra fenalaşarak Diyarbakır Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

“OĞLUMU GETİRMEZLERSE BEN KENDİMİ YAKARIM”

Osman Baytok’un annesi Zeynep Baytok, bütün yetkililere seslendiğini ve çocuğunun getirilmemesi durumunda kendini yakacağını söyledi. Anne Baytok, "Oğlumu getirmezlerse kendimi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yakarım. Ciğerim yanıyor, Osman’ımı bana versinler. Allah rızası için versinler, getirsinler yalvarıyorum, sesleniyorum yoksa intihar ederim. Oğlumu bana vermezlerse yaparım bunları, iki gündür açlık grevindeyim artık dayanamıyorum, gözyaşlarımı çocuğum için döküyorum, başımız dönüyor, tansiyonumuz yükseliyor, gerekirse ölüme gideriz"diye konuştu.

Dün başlatılan açlık grevinde şu ana kadar 1 baba ile 3 annenin fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Ailelerin eylem yaptığı Dağkapı Meydanı’nda görevlendirilen 112 ekipleri sürekli anneleri gözetim altında tutuyor.

Editör: Wan Haber