Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Aralık günü 4 mahallede ilan edilen ve dünden itibaren 15 mahallede uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçede yaşanan çatışmalarda 2 kişi hayatını kaybetti.

DHA’nın haberine göre; Fırat Mahallesi’nde bugün çıkan çatışmalarda 41 yaşındaki Medeni Oral ile kimliği öğrenilemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Çatışmalarda öldürülen 2 kişinin cesetleri, uzun süre vuruldukları yerden alınamadı. Öğlen saatlerinde bir grubun gidip aldığı ölen 2 kişinin cesetleri, Nusaybin Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Burada yapılan ilk incelemenin ardından her iki cesedin de otopsi yapılmak üzere Mardin’e gönderildiği öğrenildi.

ANF: Zırhlı araçtan ateş açıldı
Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre ise; zırhlı araçtan açılan ateş sonucu yaralanan ve polisin ambulansı 4 saat engellemesi nedeniyle sokak ortasında yaşamını yitiren 2 kişiden birinin; ismi öğrenilemeyen bir genç olduğu, diğerinin ise yaralı olan genci kurtarmaya giden 8 çocuk babası Medeni Oral (45) olduğu öğrenildi.

Öte yandan ambulansın gelmesi için 155’i arayan Filiz Uzun, polisin kendisine; “Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz? Onlar terörist” diyerek yanıt verdiğini söyledi.

Olaydan 4 saat sonra ambulansın geçişine izin verilirken, battaniyelere konulan cenazeler kadınlar tarafından Kordon Sokak başında bekleyen ambulansa taşındı. Kadınlar beyaz bez açarak cenazeleri ambulansa taşırken, ardından ‘Şehit namırın’ sloganları atıldı.

Patlama ve silah sesleri geliyor
İlçedeki bir çok mahalleden patlama ve silah sesleri gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar da, sokağa çıkma yasağını pencere ve balkonlarında tencere ve tava çalarak protesto ediyor. (DHA, ANF, ZETE)

Editör: Wan Haber