Sağlık kurulu ve yetkililerce uygulanan tam kapanma, yerini kısmen kapanmaya bırakacak. 17 Mayıs tarihini de içine alacak olan yasaklar, bu tarih sonrasında bitecek. Korona virüs bulaşma konusunda zirve yaptığı için yasakların uzatılacağı gündemde olmuştu. Kabine 15 gün ara ile toplantı yaparak yeni kararlar alıyordu ancak dün yapılması gereken kabine toplantısı bugüne alındı. Bugün toplanacak olan kabine, yeni önemli kuralları vatandaşlara duyuracak. AVM’ler, okullar, işyerleri ve işletmelerin ne yönde değişeceği merak konusu oldu. Tüm ilgililer yeni kararları merak içinde beklemeye başladı.
17 Mayıs sonrasında neler olacak?
Tam kapanma bayramı da içine alacak şekilde 17 Mayıs tarihine kadar uygulanacaktı. Yasakların bitmesine çok az kaldı. Normalleşme sürecine geçiş için bekleyen vatandaşlar, hayatlarının ne yönde değişeceği konusunda merak içinde kaldı. Birçok alanda yapılan kısıtlamalar nasıl normale dönecek? Eğitim devam edecek mi? İş yerleri açılacak mı? Korona virüsün bitmesi ve normale dönmek için büyük çaba sarf ediliyor.
Eğitimde bu dönem uzaktan bitecek!
Aşılamaların yeni başladığını ve henüz çok yeni olduğunu söyleyen yetkiler eğitim alanında yeni bir adım atmaktan çekindi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlığını düşünen yetkililer bu sezonun sonuna kadar yüz yüze eğitimin olmayacağını söyledi. Bu sezon öğrenciler uzaktan eğitim olarak eğitimlerine devam edecek ve yeni dönemde yeni normalleşme kuralları çerçevesinde değişikliklerin yapılacağı söylendi. Öğrenciler, uzaktan eğitim konusunda büyük sıkıntı yaşıyor ancak bu dönem tedbirler üst seviyede olduğu sürece kısa sürecek. Diğer yandan aileler de çocukları için oldukça endişeliler. 
Sosyal hayat geri dönüyor!
Kısıtlamaların kalkması ile birlikte AVM, kuaför, berber ve spor salonları tedbirler alınarak açılacak. Tam kapanma sürecinde tamamen kapanan işletmeler kurallara uygun olduğu sürece hizmet vermeye devam edecek. Ancak korona virüs sürecinin olumsuz yönde gitmesi taktirde işletmelerin tekrar kapanması söz konusu olabilir. Türkiye genelinde aşılama çalışmaları devam ediyor. Çok yakında daha fazla vatandaşa ulaşması beklenen aşılar, yeni dozları ile yapılmaya devam ediyor. Aşılanan insanların hızla artması virüs ile mücadele döneminde büyük önem taşıyor.

Editör: Wan Haber