Rusya'nın en büyük aşk öyküsünün sahibi çift, Antalya'nın Demre ilçesindeki Noel Baba Müzesi'nde dünya evine girdi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Demre Belediyesi ve özel şirketlerin birlikte düzenlediği 1. Uluslararası Aziz Nikolas Düğün Festivali kapsamında, Rusya'nın en büyük aşk öyküsünün sahibi çift için Noel Baba Müzesi'nde nikah töreni düzenlendi. Alternatif turizmin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Rusya'da düzenlenen yarışma çerçevesinde, Rusya'nın güzel aşk hikayesinin ödüllendirileceği duyuruldu. Başvuruların değerlendirilmesi sonunda Natalya Pautkin'in, eşi Valeriy Pautkin ile yaşadığı aşk, ülkenin en güzel aşk hikayesi seçildi.
Türkiye'ye davet edilen ve masrafları proje paydaşları tarafından karşılanan çiftin nikah töreni, Demre'deki Noel Baba Müzesi'nde (Aziz Nikolas Kilisesi) gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Süleyman Topçu'nun kıydığı çiftin nikah şahitliğini dünyada Noel Baba'nın yardımsever imajını tanıtmak için rahipler gibi giyinerek ziyaretler yapan Alman Wolfgang Kimmlig-Liebe'nin yanı sıra kilisede bulunanlar yaptı. Çift, nikah sonrasında tüm dünyada, barış ve özgürlük temennisiyle güvercin uçtu.

AŞK HİKAYESİ
Nikahı kıyılan çiftin hikayesi Natalya Pautkin'in kaleminden şu ifadelerle anlatıldı:
"Sizinle bu yarışmanın ana konusuyla da ilgili olan bizim hayatımızı değiştiren hikayemizi paylaşmak istiyorum. Biz 7 sene önce tanıştık ve o anda işte kader dedik. Öyle bir şeydi ki, birbirini yeni tanıyan iki yabancı, aniden ailen gibi olur. Hayatındaki ikinci yarın olduğunu anlıyorsun. Bizim hayatımız aynen böyle oldu. Biz her saniyeyi beraber geçirmek, her havayı beraber solumak ve beraber sevmek istiyorduk bu hayatı. Şu anda bile o duyguları yaşamaktayız. Ancak bizim de belirli dönemimiz oldu. Siyah çizgili diye anımsadığım dönemler. Ama Tanrı'ya şükürler olsun. Bizim beraberliğimiz çatırdamaya başladığında her şeyin üstesinden gelebilmeye gücümüz yetti. O sırada Türkiye'ye tatile geldik. O zamanlar aramız bozuk olduğundan ruhani olarak pek tatil sayılmazdı. Bir gün oteldeki rehberimiz gezmeye çıkacağımızı, Aziz Nikolas Kilisesi'ni de ziyaret edeceğimizi söyledi ve gittik. Kutsal yere gidince o kadar duygulandım ki, şu an bile size tarif edemiyorum! Aziz Nikolas'ın emanetlerinin bulunduğu yere girince dua edip yardımını istedim: 'Bu adamı tüm kalbimle seviyorum! Hayatımı nasıl devam ettirmem için bana bir işaret ver, yol göster. Eğer hayatımızı birlikte devam ettirmemiz gerekiyorsa, bu gerginlikleri bitir. Eğer değilse, herkes kendi yolunda hayatını devam ettirsin. O zaman ayrılalım' diye dua ettim. Daha sonra öğrendim ki orada, Aziz Nikolas Kilisesi'nde ettiğim dualar kabul olmuş! Ne oldu dersiniz? Moskova'ya dönünce öğreniyorum, hamileymişim. O anda Tanrı'nın bize verdiği bir işareti olduğunu anladık ve bizim ilişkimiz zamanla ilk aylardaki tutkusuna kavuştu. Birbirimizi sevmeye devam ettik. ve 9 ay sonra kızımız Darina (Hediye) dünyaya geldi. Bir sene sonra da oğlumuz doğdu. Şu anda ben hayatımın bu akışta gittiğinden dolayı çok mutluyum. Sevdiğim insanla kaderimizi birleştirdiğine ve ailemin olmasına neden olduğu için Aziz Nikolas'a minnettarım. Hayatımda manevi değeri olan Aziz Nikolas kilisesinde düğünümüz olması en büyük hayalimdir. Kutsal adamın emanetlerine tekrar dokunmak ve hayatım için ona teşekkür etmek isterim."
(MÖB-SK-OK-Y)

19.12.2012 18:19:25 TSI

Editör: Wan Haber